Villa te koop op Texel

Nu de prijzen op de woningmarkt nog steeds een stijgende lijn vertonen, wordt het zelfs voor de kapitaalkrachtige yup een aardige uitdaging om iets leuks te vinden. In veel gevallen zul je dan net buiten de stad moeten gaan zoeken, tenzij je zakken ongelimiteerd diep zijn. De realiteit is dat je zelfs in zo’n situatie wel graag waar voor je geld wil hebben. Op het eiland Texel kom je in dat geval in een totaal andere realiteit terecht. Hier zijn de woningen nog (relatief) betaalbaar, ook als je op zoek bent naar een vrijstaande droomwoning.

Een van de redenen om je koffers te pakken en te verkassen naar Texel is de beschikbare ruimte en de natuur. Beide zijn in overvloed aanwezig. In het geval van deze villa val je bijna letterlijk met je neus in de boter. Je hebt namelijk alle ruimte om het perceel geheel naar wens in te richten. Zo plaats je zonder problemen een compleet zwembad, een jacuzzi of een uit de kluiten gewassen tuinhuis. Met een beetje inspiratie ontwerp je zelfs je eigen aanlegsteiger zodat je kids in hun eigen vijver rondje kunnen varen.

luxe villa

Zit je niet echt te wachten op een luxe ingerichte tuin, overweeg dan om je lang gekoesterde droom van een privé fitnessruimte vorm te geven. Met negen slaapkamers kun je zelfs kiezen welke ruimte je daarvoor wil opofferen. Je kunt het zelfs nog leuker maken door de garage om te bouwen tot privé cinema. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk met deze woning. Uiteraard kun je de garage gewoon laten zoals het is. In dat geval heb je alle ruimte om je nieuwste supercar veilig op te bergen.

villa texel funda

Mocht je ondanks alle mogelijkheden nog steeds niet overtuigd zijn van de meerwaarde van de villa, check dan even een van de meest indrukwekkende vertrekken: de bibliotheek. Inderdaad, de woning beschikt over een apart vertrek waar je al je boeken in kwijt kan. Laten we eerlijk zijn, een villa als deze is natuurlijk meer dan alleen een leuke gezinswoning. Het biedt status aan de bewoner en zo’n bibliotheek geeft je alle gelegenheid om die zo vurig gewenste wow-factor te realiseren. Ook al heb je helemaal niks met boeken, alleen het idee al is voldoende om indruk te wekken. Mocht dat overigens niet je ding zijn, dan kun je er nog altijd een jaloersmakende mancave realiseren.

Wat is de prijs van de villa op Funda?

Het zal duidelijk zijn dat de villa, ondanks het achterstallige onderhoud, een uniek object is. Een woning van deze omvang is zeldzaam en dan hebben we het nog niet eens gehad over de serene ligging en de mogelijkheden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het enkel geschikt is voor bewoning, een beetje slimme gozer ziet hier ook voldoende mogelijkheden voor de ultieme B&B of zelfs Airbnb. Kortom: heb je er 1.295.000 euro voor over, leef je dan uit.

bibliotheek

Mocht je ondanks alle mogelijkheden toch op zien tegen de renovatie en ga je liever voor een instapklare woning, dan hebben we een andere parel voor je. Deze woning net over de grens staat op Funda, is spotgoedkoop en beschikt zelfs over een zwembad.