Gaston verkoopt zijn dikke woning

De man met waarschijnlijk de meest herkenbare stem van Nederland heeft zijn woning te koop gezet. Op zich niet zo heel bijzonder, want dagelijks besluiten tientallen mensen om hun woning te verkopen. De woning van Gaston is echter wel een pandje uit de buitencategorie. Natuurlijk zien we vaker waanzinnig mooie optrekjes te koop staan. De een heeft een overdekt bad, de ander weer een grote bioscoopzaal en weer een ander heeft een garage met plaats voor zes wagens. Kortom, elke woning heeft wel bijzondere eigenschappen. Wat zo bijzonder is aan de woning van Gaston is dat je er bijna alles in hebt staan wat je maar kan bedenken.

 

Woning met eigen café in de tuin

De woning is geen miezerig kleine eengezinswoning, maar een kast van een huis. Maar liefst 277 vierkante meter woongenot, drie slaapkamers en twee badkamers. Dat klinkt nog vrij acceptabel, maar een café van 72 vierkante meter zie je zelden in de tuin van een woning staan. Dat café heeft ook een naam: Café de Poes. Het pand is zo in te trekken want het is volledig gerenoveerd. Vaak betekent dit dat de plafonds opnieuw zijn gedaan of dat de muren zijn gesausd, maar dit is echt gerenoveerd. Kortom, alles is aangepakt, van de elektriciteit tot aan alle kabels toe.

huis Gaston Gaston

Waarde is verdrievoudigd

Gaston heeft zo’n vijf jaar kunnen genieten van ‘zijn’ paleisje. In 2016 heeft hij het gekocht, destijds voor de schappelijke prijs van 450.000 euro. Een paar aanpassingen en verbeteringen later en de woning is drie keer zoveel waard. Met andere woorden, zelfs als je er zelf in woont kan onroerend goed een prima investering zijn. Gaston heeft het in de loop der jaren goed aangepakt. Zo heeft de L-vormige tuin een fijn zwembad met cabana gekregen en is de overdekte buitenkeuken de absolute blikvanger. Overigens is de periode dat Gaston er echt heeft gewoond slechts twee jaar geweest. De gehele verbouwing heeft dik drie jaar in beslag genomen. De reden om Nederland achter zich te laten en naar Ibiza te vertrekken is – hoe gek het ook klinkt – heimwee. Hij mist Spanje en had gehoopt in zijn paleisje rust te vinden, maar Nederland is te druk geworden voor de 58-jarige presentator.

Gaston villa 714_2160

Uitgebreide renovatie

De reden dat de verbouwing een behoorlijke periode in beslag nam, komt omdat het ooit twee woningen waren. Dat is dan ook de reden dat de leefkeuken groter is dan menig Nederlandse woonkamer. Met ruim 175 vierkante meter is het gigantisch te noemen. In Spanje gaat Gaston in ieder geval een ander leven leiden. Hij heeft een grote boot aangeschaft en zichzelf tot kapitein benoemd. Daar gaat hij toeristen luxe dagtrips aanbieden en zal zelf op de boot gaan wonen. Zo kun je een hele dag op pad gaan, word je geheel verzorgd inclusief eten en drinken en word je in de avonduren door de presentator van de Postcodeloterij weer aan wal gebracht. Dus, wie heeft er nou echt de jackpot gewonnen?

Dochters blijven in Nederland

Helemaal los van Nederland raakt Gaston in ieder geval niet. Zo heeft hij twee dochters die in Nederland blijven wonen. Voor zijn 17-jarige dochter heeft hij in ieder geval een appartement in de Amsterdamse Pijp gehuurd. Op die manier kan hij in ieder geval zijn dochter bezoeken zonder een saai hotel te moeten boeken.