Het idee achter de nieuwe Vikings-serie op Netflix

De nieuwe spin-off van de Vikings-serie speelt zich af tegen het einde van het Vikingentijdperk. Dit keer is Groenland de voornaamste setting. Ook in dit geval zit de serie bomvol verwijzingen naar historische (zelfs legendarische figuren): Leif Eriksson, Canute de Grote, en Harold van Noorwegen zijn een aantal van de personages die voorbijkomen in Vikings: Valhalla.

 

De insteek daarentegen is dit keer anders. Met name vanwege de wissel in regie: Michael Hirst schreef alle 89 (!) afleveringen van het origineel. Hij maakt echter plek voor ene Jeb Stuart. En dat betekent dat de focus in Vikings: Valhalla minder ligt op de mythologische, haast spirituele gebeurtenissen die als een rode draad door de originele Vikings liepen.

 

Vikings: Valhalla is meer actie, minder zweverig

Hirst is nog wel betrokken geweest bij het project, maar schreef geen afleveringen dit keer. Wat je ervoor terugkrijgt? Vooral meer actie. Stuart is bekend van kaskrakers uit de ’80-er en ’90-er jaren. Denk aan de epische actieklassieker Die Hard, maar ook The Hunt for Red October. Deze bekende schrijver uit Hollywood doet als het ware een voorzetje door de eerste twee afleveringen te pennen. Hij overziet ook de grote lijnen van het project, en de schrijvers bij Netflix brainstormden de rest van de show als het ware.

Uitgaand van de eerste reviews voelt Vikings: Valhalla vertrouwt, maar toch niet helemaal zoals het origineel dus. Het zijn grote schoenen om te vullen, ongeacht. Het advies is dan ook om niet met teveel verwachtingen in dit nieuwe avontuur te stappen, maar met een open mind.

Gezien het feit dat de serie Vikings op IMDb een 8.5 krijgt, zijn de verwachtingen van Vikings: Valhalla torenhoog. Haak je bij voorbaat af? Niet getreurd. Er staan meer dan genoeg goede series op Netflix. Bekijk onze lijst met de top 20 beste series op Netflix, volgens IMDb.