De Veroordeling

De Veroordeling is een Nederlandstalige biografie over de Deventer moordzaak. De weduwe Wittenberg is om het leven gebracht. Bas Haan, een tv-journalist, probeert achter de waarheid te komen. Dit is een van de langstlopende rechtszaken uit de geschiedenis van de Nederlands strafrecht. Het is dan ook een van de raarste zaken die we ooit op de televisie en in de kranten hebben gehad. In 1999 werd de weduwe Jacqueline Wittenberg om het leven gebracht door wurging en messteken. Haar testamentair executeur Ernst Louwes werd hiervan beschuldigt en afgevoerd. Zijn afvoering werd gefilmd en in deze video zag je hem met alles tegenstribbelen. Zou het dan toch niet gespeeld zijn? Zou Ernst toch onschuldig zijn?

Deze 2 steengoede film en serie komen deze week op videoland

Maurice de Hond (campagne voerder voor Louwes vrijlating) was erg overtuigd dat hij onschuldig was en wees binnen de kortste tijd de klusjesman van het huis aan, Michaël de Jong. Vanaf dat moment veranderde het leven van Michaël en zijn vriendin Meike. Bas Haan (die het boek schreef waarop de film is gebaseerd) was ook voor een tijd overtuigd dat Louwes onschuldig was en hielp zelfs mee aan zijn vrijlating. Totdat er een nieuw DNA-bewijs geleverd werd. Haan was gelijk van mening veranderd en zou er alles aan doen om de waarheid naar boven te halen en de naam De Jong te zuiveren.

Deze film komt 01-06-’23 op videoland te staan.

 

Seizoen 5 van Mocro Maffia

Het is dan weer eindelijke tijd voor seizoen 5 van Mocro Maffia. Niet heel lang geleden is de film Mocro Maffia: Tatta uitgekomen. Nu alweer kunnen we ons een tijd lang vermaken met het nieuwe seizoen van Mocro Maffia. Paus is (na het overlijden van Romano) vastberaden om te verdwijnen naar het buitenland en de organisatie in Nederland te overhandigen aan zijn zus Samira. Echter is de rip van Tatta een hele bedreiging voor zijn zaken. Ook moet hij rekening houden met Taxi als kroongetuige. Kortom, Paus zit in het nauw gedreven. Hoe reageert hij hierop?

Natuurlijk staat er nog een hele hoop meer op je te wachten in seizoen vijf. Deze week, op 02-06-2023, komt het seizoen op videoland te staan. Kan jij ook niet wachten? Bekijk hieronder de trailer: