Videoland

Videoland is naar eigen zeggen dé streamingsdienst voor Nederland en zet frontaal de aanval in op Netflix. Een beetje concurrentie en vrije marktwerking kan immers nooit kwaad. Het zorgt ervoor dat niet één speler te machtig is, het wakkert de honger voor innovatie aan en houdt de prijzen ook nog eens binnen de perken. Videoland neemt dan ook in populariteit toe, vooral dankzij hun aanbod Nederlandse producties. De service van Videoland werkt goed, maar zoals met alles doet ook een Videoland storing zich weleens voor. De gehele home cinema set dan maar linea recta de gracht in donderen? Ho ho, wacht even. Wij weten een paar dingen die de problemen wellicht in een mum van tijd verholpen hebben.

Videoland storing

Videoland storing

Videoland storing, onhandig, maar niet volstrekt hopeloos. Over het algemeen valt de mogelijke oorzaak in drie categorieën op te delen. Het probleem kan bij Videoland liggen, het kan aan je apparaat liggen of het kan aan je verbinding liggen. Om te zien of het probleem bij Videoland ligt, kan je altijd even googlen. Als het bij de streamingsdienst zelf vandaan komt, ben jij namelijk niet de enige die er mee te maken en meestal laat men dan ook online van zich horen. Als de storing zich vanuit Videoland zelf voordoet, kun jij weinig doen, maar zal de storing naar alle waarschijnlijkheid ook zo weer verholpen zijn.

Videoland storing

Storing dichter bij huis

De Videoland storing kan ook te maken hebben met je apparatuur. Kijk eerst of toegang tot het internet hebt, wel zo handig natuurlijk. Als je op de smartphone kijkt, kan het ook helpen om de app te verwijder en dan weer te installeren. Als je via digitale tv kijkt, kan het ook aan je ontvanger liggen. Neem in dit geval contact op met je provider. Check ook je abonnement, als hier iets niet klopt, kan je proberen contact op te nemen met Videoland zelf.

Als dit allemaal niet werkt, kan de Videoland storing ook veroorzaakt worden door je internetverbinding. In dat geval is het je aan te raden je modem los te koppelen en een minuutje te wachten. Vervolgens sluit je het modem weer aan en wacht je tot de lichtjes weer op groen staat. Ook kan het zijn dat je router, die het signaal versterkt, niet op de juiste plek staat. Zet deze bij voorkeur hoog en niet verscholen achter meubelen of andere elektronische apparaten, die het signaal kunnen frustreren. Tip: gebruik je een VPN-verbinding, zet deze uit, want hierdoor kan je de toegang tot Videoland geweigerd worden.

Storing van Instagram, Snapchat of Facebook? Hier is wat je eraan kunt doen.