Europa’s grootste autocollectie

Europa’s grootste autocollectie bevindt zich in ons fijne, maar kleine landje in De Lier vlakbij Delft. Dus, hoeveel auto’s zitten er nu in de collectie? De collectie bestaat uit bijna vijfhonderd auto’s, waarvan de meeste oldtimers en toekomstige klassiekers zijn. En misschien herken je er wel een paar, want in de collectie staan er ook auto’s die in films hebben gespeeld. Na het zien van deze collectie, wil je vast zelf wel één van deze prachtige auto’s hebben. Vandaag is je geluksdag, want buiten zijn allereerste auto, zijn ze allemaal te koop.

 

Een collectie vol met ‘originele versies’.

Hoewel de auto’s in deze tijd veel waard zijn, kocht je ze vroeger voor bijna niets. Zo kocht Joost bijvoorbeeld zijn allereerste Triumph voor 1200 gulden wat vandaag de dag zo’n € 544 is. een prijs waar sommigen tegenwoorden een paar mooie designer schoenen van halen. Maar als je denkt dat elke auto zomaar in de collectie kan worden opgenomen vergis je je, de auto’s moeten aan belangrijke eisen voldoen die Joop heeft gesteld. Joop Stolze is vooral gek op originele auto’s waar nauwelijks aan is gesleuteld. Als een auto bijvoorbeeld overgespoten is, is de kans groot dat er binnenkort weer onderhoud aan gepleegd moet worden. Iets wat voor mensen met één auto al vervelend is. Stel je voor dat het voor vijfhonderd moet gebeuren, dat is écht geen pretje.

 

Pure Luxe gaat langs bij bizarre autocollectie

Benieuwd naar de prachtige auto’s en de verhalen achter de collectie? Dan kun je hieronder de video bekijken waarin Floris Wyers van Pure luxe een bezoekje brengt aan Joop Stolze Classic Cars.