Geen totaal onverwachte beslissing

De Victoria’s Secret Fashion Show, en het lingeriemerk in het algemeen, hebben al langere tijd last van een verminderde populariteit. In 2001 keken er nog nog 12 miljoen mensen naar het mode-evenement en in 2018 waren dat er nog ‘maar’ 3 miljoen. Ook klonk er steeds meer kritiek op de organisatie omdat er niet genoeg diversiteit te zien was in de modellen. Volgens de critici waren er niet genoeg plus-size of transgender modellen. In eerdere interviews heeft voormalig chef marketing Ed Razek gezegd dat hij “niet denkt dat we meer transgender of plus-size modellen in de show moeten hebben, omdat het een fantasy show is. Het is een 42-minuten lange entertainment special.” Deze uitspraak zorgde er natuurlijk voor dat de tegengeluiden verder groeiden, en hier zijn we nu: geen Victoria’s Secret Fashion Show meer.

Check hieronder een plezierige casting video:

Victoria’s Secret Fashion Show 2018 Castings from Joe Primmer on Vimeo.

De glorietijden van de Angels

Vele internationale topmodellen hebben meegelopen in de show. We hebben niet alleen mogen genieten van Tyra Banks, Heidi Klum en Adriana Lima, maar onze Nederlandse trots op de catwalk is natuurlijk Doutzen Kroes, en ook Romee Strijd hebben we met de engelenvleugels zien paraderen.

View this post on Instagram

Bombshells. 💛

A post shared by Victoria's Secret Fashion Show (@vsfsoutfits) on

Een show met geschiedenis

Sinds 1995 werd de Victoria’s Secret Fashion Show georganiseerd, en in die tijd zijn er tientallen Victoria’s Secret Angels en nog veel meer andere topmodellen over de catwalk geweest. Het absolute record is in handen van Adriana Lima, die maar liefst 18 (achttien!) keer heeft meegelopen in de show. Een schrale troost die we hebben is dat we nog heel veel herinneringen kunnen koesteren in de vorm van foto’s. In 2015 waren we ook al fan van de Fashion Show en de nieuwe uitvoeringen gaan we ergens nog wel missen. Moderniseren doen we allemaal, en we hebben niks in te brengen tegen deze beslissing. Toch kunnen we niet ontkennen dat we ergens diep van binnen met pijn in ons hart vaarwel zeggen tegen dit schouwspel.

View this post on Instagram

Angels 😍😍😍

A post shared by Adriana Lima ♥️ (@_angeladrianalima) on

View this post on Instagram

Beauty, candice Swanepoel. 🖤

A post shared by Victoria's Secret Fashion Show (@vsfsoutfits) on