Christian Bale schittert in rol als vicepresident

In deze biopic volgen we het leven van de gedreven zakenman en overtuigd Republikein Dick Cheney (gespeeld door Christian Bale). Vice brengt zijn leven op een komische en originele manier in beeld. En met goede reden. De man had namelijk een bewogen leven. In de jaren zeventig was hij de jongste stafchef die het Witte Huis ooit had gekend. Later in zijn loopbaan schopt hij het zelfs tot vicepresident. Deze functie bouwt hij eigenhandig uit tot één van de machtigste functies binnen het Witte Huis

Vice Christian Bale MAN MAN

Hoofdrolspeler Christian Bale staat er om bekend dat hij bizarre transformaties aangaat om verschillende rollen te kunnen vervullen. Hij heeft naar eigen zeggen voor zijn rol in de film The Machinist een kleine 28 kilo verloren. Ook is hij meerdere malen in een Batmanpak gekropen. Wij doen het hem niet na. In deze film is zijn talent om een totaal ander persoon te spelen weer goed benut.

Vice valt zeer in de smaak bij recensenten

Het is moeilijk te geloven. Een film die voor maar liefst acht Oscars is genomineerd. Bijzonder, maar waar. Vice werd genomineerd voor onder andere ‘beste film’, ‘beste regisseur’ en ‘beste mannelijke rol’. Voor een van de vele nominaties kreeg Vice ook daadwerkelijk de felbegeerde prijs in handen. Het is volgens het comité van de Oscars de film met de beste make up en haarstyling, en dat valt te merken.

De transformatie van Christian Bale, om in de rol van vicepresident te kruipen, is op z’n minst bewonderenswaardig te noemen. Verder krijgt de film ook nog eens 4 van de 5 sterren van internationale platforms The Guardian en Independent. Met zo’n ratings kunnen wij niet wachten om zelf de film te bezichtigen. Vanaf donderdag 28 februari is Vice te zien in de Nederlandse bioscopen.

 

Is deze film niet helemaal your cup of tea? Of wil je naast deze film nog meer vette kersverse titels aanschouwen? Dan raden wij aan om te kijken welke films deze maand zijn uitgekomen.