Velvet Buzzsaw

Een willekeurige kunstenaar laat na zijn overlijden een groot aantal schilderijen achter. Kunsthandelaar Josephina (Zawe Ashton) verspreidt de schilderijen en negeert daarbij het verzoek van de kunstenaar om ze te vernietigen. Al gauw komt men erachter dat dit een grote vergissing was, de schilderijen blijken namelijk een eigen leven te leiden.

Te zien vanaf 1 februari

 

Donbass

Donbass brengt het huidige politieke conflict tussen Oekraïne en de zelfverkozen staat genaamd ‘Volksrepubliek Donetsk’ in kaart. Dit wordt gedaan door middel van 13 los van elkaar staande fragmenten. Daarmee laten ze op een luchtige wijze zien hoe inwoners van de regio Donbass dagelijks moeten kampen met oorlog, propaganda en armoede.

Te zien vanaf 7 februari

 

At Eternity’s Gate

In deze film krijgen we Vincent van Goghs (Willem Dafoe) laatste levensjaren te zien. Een interessante kijk wordt gegeven in het hoofd van de mentaal zieke schilder. Geliefd onder schilders, onbegrepen door zijn medemens. Hoe houdt van Gogh zich staande als rondkomen moeilijk is en alleen de kunst van het schilderen hem nog motiveert?

Te zien vanaf 7 februari

 

If Beale Street Could Talk

Deze titel is een verfilming van de gelijknamige roman van James Baldwin. We volgen de zwangere Clementine Rivers (KiKi Layne) uit de beruchte wijk Harlem, anno 1970. Zij doet er alles aan om haar onterecht veroordeelde man Alonzo (Stephan James) vrij te krijgen. Zal het ze lukken om gerechtigheid te krijgen in het racistische politieke klimaat van toen? Het zal voor het zwarte koppel een lastige taak worden om gerechtigheid te krijgen in het racistische politieke klimaat waarin ze leven.

Te zien vanaf 14 februari

 

Vice

In deze komische biografie volgen we het bewogen leven van Dick Cheney (Christian Bale). Hij is een gedreven zakenman en overtuigd Republikein. In de jaren zeventig was hij de jongste stafchef ooit van het Witte Huis. Later in zijn carrière schopt hij het zelfs tot vicepresident, een ceremoniële functie die hij persoonlijk uitbouwt tot één van de machtigste functies binnen het Witte Huis.

Te zien vanaf 28 februari

 

Heb jij nog meer inspiratie nodig op het gebied van films en series? Deze nieuwe films en series verschenen onlangs op Netflix.