Zo kun jij gemakkelijk je veters inkorten

Allereerst is het belangrijk om precies te kijken welke lengte je veters moeten worden. Je wil natuurlijk niet overblijven met veters die je uiteindelijk té kort hebt afgeknipt. Weet je inmiddels wat de nieuwe lengte moet zijn, zorg er dan voor dat je dat heel duidelijk aangeeft.

Dit kan je doen door een liniaal naast je veters te leggen of met stift de nieuwe lengte te selecteren. Heb je dit eenmaal gedaan, dan is het tijd voor de volgende stap: je veters afknippen om ze daadwerkelijk korter te maken.

 

De perfecte maat voor je veters

Pak een goede schaar en knip beide uiteinden van je veters af. Zorg ervoor dat je aan allebei de kanten evenveel afknip. Nu je veter eenmaal op de juiste lengte is geknipt, is het van belang dat je de buitenste, afgeknipte delen, met een plakbandje platdrukt. Gebruik eventueel wat lijm om het plakbandje op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat je het plakbandje strak aandraait, zodat deze door het gaatje van je schoen past. Test vervolgens in je schoen of de veter nu wel op de juist lengte is, of dat je je veters nog korter moet maken. Een handige tip: veters komen voor in verschillende, standaard lengtes. Als jij je eigen veters hebt afgeknipt en je weet inmiddels welke lengte de juiste lengte is voor je schoenen. Zo sta je de volgende keer als je schoenen en veters koopt meteen met de juiste maat in je handen.

Zelf je veters inkorten is een makkelijke en handige manier om beter voor de dag te komen. Check ook onze andere 6 dingen die je kunt doen om er binnen 24 uur sexier uit te zien.

Header Insta: kostawilliams