Wat moet je doen op een derde date?

Als het zover is dat je die belangrijke derde date kunt gaan plannen, chapeau! Zo’n derde date is geen toeval, maar een duidelijke indicatie dat het goed zit. Tegen de tijd dat je de derde date bereikt, is er duidelijk sprake van gedeelde interesse en kun je die belangrijke stap zetten om elkaar echt te leren kennen. Dat wil niet zeggen dat je al een relatie hebt, maar de meeste lichten staan wel op groen. Toch blijft het een kwestie van opletten en niks als vanzelfsprekend aanvaarden.

 

Meer dan alleen samen drinken

Niks mis mee om het eens extra gezellig te maken, maar tijdens die derde date gaat het natuurlijk niet om het drinken. Als je echt niks beters kan verzinnen, dan moet jij je gaan afvragen of je wel een relatie wil. Het gaat nu immers om wat meer diepgang. Dat betekent niet dat je de hele avond moet opvullen met een filosofisch gesprek, maar uiteten is in ieder geval een stuk beter dan een avondje aan de bar gaan hangen. Zo’n diner hoeft ook niet extreem luxe te zijn, maar in de meeste gevallen leidt het wel tot meer.

Verwacht niet té veel

Om de een of andere reden wordt vaak gedacht dat zo’n derde date automatisch leidt tot een stoeipartij tussen de lakens. Nu is er niks mis mee om van bil te gaan in bed, maar ga het niet verwachten. Gebeurt het toch, zie het dan als een prima beloning voor je inspanningen. Gebeurt het toch niet, geniet er dan ook van. Door juist geen intieme nacht te verwachten, maak je het voor jezelf alleen maar leuker en voorkom je en teleurstelling als het inderdaad niet gebeurt.

nadelen van een relatie

Laat zien dat je hebt geluisterd

Een van de belangrijkste onderdelen van een succesvolle date is luisteren naar wat je date zegt. Luisteren alleen is uiteraard niet genoeg, je moet ook onthouden wat ze zei. Kortom, ga geen vragen stellen die al eerder aan bod zijn gekomen, maar wees creatief en probeer elkaar uit te dagen in verbale zin. Nu je al twee dates achter de rug hebt, ben je vrij om je interesse duidelijk te maken en te achterhalen wat je precies denkt over bepaalde onderwerpen. Maak je wel de fout door naar zaken te vragen die je al eerder hebt aangekaart, dan zal ze waarschijnlijk denken dat je eerder niet hebt geluisterd en je haar dus niet zo interessant vindt.

Voel je niet te snel comfortabel

Al hoewel een derde date een goed teken is, betekent het niet dat je al een relatie hebt. Zolang er nog geen sprake is van exclusiviteit, ben je in principe nog steeds bezig om haar te veroveren. Voel je dus nog niet al te comfortabel. Op dit niveau kan elke fout genadeloos worden afgestraft. Wees dus ook nu nog steeds die gentleman die ze graag ziet.

Geef haar een duidelijke hint

Als je zeker weet dat dit de dame is die je wel graag als jouw vriendin wilt zien, maak dat dan kenbaar. Dat wil niet zeggen dat je gelijk moet aangeven dat je een relatie wenst, maar je hoeft er niet omheen te draaien. In de meeste gevallen voel je best wel aan waar haar grenzen liggen en kun je op een speelse, maar directe manier wel je bedoelingen kenbaar maken.