Google Nest Mini versus Google Home Mini

Vanaf 22 oktober ligt de Google Nest Mini officieel in de winkels en in de eerste oogopslag lijkt de slimme speaker identiek te zijn met zijn voorganger, de Google Home Mini. Zelfs de adviesprijs (59 euro) is hetzelfde. Echter zijn er toch een aantal belangrijke verschillen tussen de Google Nest Mini en de Google Home Mini. Deze check je hieronder:

Het volume

Google heeft gesleuteld aan het maximale volume van de slimme speaker. Dit houdt in dat de nieuwe slimme speaker niet alleen een hoger maximaal volume heeft dan zijn voorganger, maar ook is het geluid ‘slimmer’. De speaker past namelijk het volume automatisch aan, afhankelijk van de omgeving. Wanneer jij jezelf in een lawaaierige ruimte bevindt, zal de Google Nest Mini ervoor zorgen dat jij hem nog steeds kan horen.

De bass

Niet alleen aan het volume is gewerkt, ook is het geluid van de Google Nest Mini voller en is de bass verdubbeld. Google heeft opgemerkt dat veel mensen de slimme apparaten ook als centrale speaker gebruiken in hun woning. Wanneer je nu meerdere Google Nest Mini’s aan elkaar koppelt, ervaar je vanaf nu ook sterk stereogeluid.

google nest mini

De microfoon

Bovendien is er gebruik gemaakt van een vernieuwde chip. Het resultaat: een verbetering van de capaciteiten van de microfoon. Dit zorgt ervoor dat de slimme speakeri jouw commando’s beter kan verstaan, zelfs in een rumoerige omgeving.

Aan de muur

Niet alleen aan de binnenkant is er flink geknutseld aan de kleine speaker, ook de buitenkant heeft een aantal upgrades gekregen. De Google Nest Mini is voorzien van een klein gaatje aan de achterkant. Dit maakt het mogelijk om het apparaat op te hangen aan de muur, in tegenstelling tot de Google Home Mini. Een kleine aanpassing, maar met fijne voordelen. Zo scheelt het jou weer ruimte in de keuken zodat jij lekker aan de slag kan gaan met recepten opvragen.

google speaker

Gerecycled plastic

Ook aan het milieu is gedacht. De bovenkant van de nieuwe slimme luidspreker bestaat voor maar liefst 100% uit gerecycled plastic. Voor de beeldvorming: van een flesje van 0,5 liter kunnen maar liefst twee Mini’s bekleed worden. Voor de overige onderdelen is gebruik gemaakt van minstens 35 procent herbruikt plastic, bij de Google Home Mini was dit 20 procent. Niet alleen een praktische upgrade dus, maar ook een milieuvriendelijke.