André the Giant

Iedereen kende hem onder zijn worstelnaam André the Giant, maar eigenlijk heette hij André René Roussimoff. Hij werd in 1946 in Frankrijk geboren met de zeldzame aandoening gigantisme, wat later leidde tot acromegalie. Hierdoor had André een lengte van maar liefst 2,24 meter. Hij woog gedurende zijn leven zo’n 200 kg, op een gegeven moment zelfs 236 kg. Uiteraard viel de kolos door zijn verschijning nogal op. Hij werd worstelaar in Amerika, want wie kan er nou op tegen een vent van zo’n omvang. Hij is een van de meest gewaardeerde worstelaars uit de historie. Ook was André een imposante mediaster, die in een aantal films kleinere rollen speelde. Zijn bekendste rol was in The Princess Bride (je weet wel, waarin ook een personage Inigo Montoya heette, wiens vader vermoord was).

André the Giant

HBO

Het waren de collega’s bij FHM die wezen op de documentaire op HBO over André the Giant. Deze biografische documentairefilm heeft de treffende naam André the Giant. Nou ja, duidelijk is het in ieder geval wel. In deze documentaire uit 2018 komt het leven van André uitgebreid aan bod. De docu zit boordevol interviews met interessante gasten. Zo komen onder andere Arnold Schwarzenegger en Hulk Hogan aan het woord gedurende de 85 minuten die deze documentaire lang is. Ook Robin Wright en Billy Crystal, die castleden van André the Giant waren op de set van The Princess Bride, komen aan spreken toe. Zij vertellen hoe het was om met zo’n enorm, reusachtig wereldwonder op een filmset te staan.

 

Drinkebroer

Wat denk je, zou jij zo groot en kolossaal willen zijn als André? Eén ding is zeker, niemand zou je nog wat kunnen maken. Uiteraard heeft het voordelen en nadelen. Kleding kopen moet bijvoorbeeld een regelrechte ramp geweest zijn voor de reus. Andere dingen liggen door zo’n immens lichaam dan weer wel binnen handbereik. Worstelen is dan ineens de logische stap. Ook was André the Giant naar verluidt nogal een drinkebroer, want tja, met zo’n omvang had hij zeker geen broertje dood aan drinken. Tegenover David Letterman vertelde André ooit 119 biertjes in een sessie gedronken te hebben. Een ander verhaal van een mede-worstelaar vertelt hoe hij getuige was van het feit dat André 156 halve liters in één avond achterover kieperde. Geen kleine jongen dus.

Liever wat minder lengte? Check de nieuwe trailer voor Top Gun: Maverick.