Ovensnacks en frituursnacks zijn totaal verschillende producten

Er zit verschil in de ovensnacks/airfryersnacks (ovensnacks en airfryersnacks zijn in principe hetzelfde) en de frituursnacks. Immers is de ene geschikt voor de oven en airfryer, en de ander voor de frituur. In de prijs lijken ook nog eens behoorlijke verschillen te zitten. Zo kan een pak ovenfrikandellen behoorlijk wat meer kosten dan de frikandellen die geschikt zouden zijn voor in de frituurpan. De bereidingswijze zijn van beide producten anders, waardoor er ook verschillen zitten in de ingrediënten. Dit zijn de verschillen tussen ovensnacks en frituursnacks.

 

Snacks voor de oven/airfryer

Deze oven- en airfryersnacks zijn vaak voorgebakken of voorgekookt en daarna ingevroren. Dit zorgt ervoor dat ze in de oven extra krokant worden zonder olie toe te hoeven voegen. Daarnaast zit er verschil in de buitenkant van de snack. Deze coating die is speciaal ontwikkeld om krokant te worden in de oven. Soms bevatten deze ingrediënten die minder vet absorberen of die beter in de oven of airfryer bakken. Ze kunnen extra vezels of bindmiddelen bevatten om de structuur te behouden zonder de olie.

De frituursnacks

De frituursnacks zijn ook vaak voorgebakken of voorgekookt, maar zijn het lekkerst uit de frituur. Ze kunnen een dikkere of andere soort coating hebben die beter geschikt is voor de olie in de frituurpan. Deze snacks bevatten mogelijk ingrediënten die bijdragen aan een knapperige textuur wanneer ze in olie worden gefrituurd. Dit kunnen verschillende soorten zetmeel of vetten zijn die reageren op het frituurproces.

Er zit dus aanzienlijk verschil in de producten, die ervoor zorgen dat de ovensnacks/airfryersnack uit de oven of airfryer aanzienlijk lekkerder is dan frituursnacks uit de oven. Wat betreft gezondheid kan er ook verschil zitten in de producten en de bereidingswijze van de snacks voor de airfryer, en de frituursnacks. Zoveel gezonder zijn snacks uit de airfryer ten opzichte van snacks uit de frituurpan.