Trotse vader en succesvolle voetballer

Richard Witschge, ooit dus een ster op het voetbalveld bij Ajax en FC Barcelona, en tegenwoordig assistent-trainer bij Ajax, heeft zijn prachtige penthouse in Amsterdam-Zuid te koop gezet. Dit best indrukwekkende optrekje staat te koop voor een astronomisch bedrag van 1.199.000 euro.

Witschge, die ook tien jaar lang voor het Nederlands Elftal speelde, is niet alleen bekend om zijn voetbalkunsten. Hij is ook de trotse vader van drie dochters, waaronder Skyler Witschge en Joëlle Witschge, die momenteel in Zuid-Korea woont vanwege de carrière van haar man. In 2019 kochten Richard en zijn vrouw Lia het penthouse voor 960.000 euro en vestigden er een hypotheek van 1,2 miljoen euro op. Dat betekent dat de verkoop mogelijk gepaard gaat met een klein verlies voor de voormalig voetballer, maar met zijn geschatte vermogen zal hij niet heel lang bij de pakken neerzitten.

Indrukwekkende indeling van de woning

Het penthouse biedt een respectabele woonoppervlakte van 158 vierkante meter en beschikt over onder andere een terras met een enorm groot uitzicht. Het huis omvat drie kamers, waaronder twee slaapkamers en één badkamer. De luxe open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en een stijlvolle kastenwand. Momenteel is één van de kamers in gebruik als kleedkamer, maar deze kan eenvoudig worden omgetoverd tot een extra slaapkamer.

keuken penthouse amsterdam visgraat

Richard Witschge heeft hart voor duurzaamheid en de toekomst

Met een energielabel B is het penthouse uitgerust met diverse energiebesparende maatregelen. Bovendien is de erfpacht voor eeuwig afgekocht, wat een groot voordeel is voor de toekomstige koper.

Dus heeft dit artikel je interesse gewekt: Geïnteresseerden moeten snel zijn, want dit pareltje in Amsterdam-Zuid gaat ongetwijfeld veel aandacht trekken! Bekijk hieronder meer foto’s of neem een kijkje op de website van BekendeBuren:

richard witsche huis

richard witschge huis

richard witschge huis