Hij neemt na 60 jaar afscheid

Afgelopen woensdagavond was het zover. De inmiddels 79-jarige zanger Rob de Nijs gaf zijn laatste concert ooit in de Ziggo Dome in Amsterdam nadat hij eind 2021 al afscheid had genomen van zijn Belgische fans. In 2019 werd de ziekte van Parkinson bij De Nijs vastgesteld, waardoor hij zelf aankondigde te willen stoppen met optreden.

Hij zou de tour waar hij in 2019 mee bezig was nog afmaken en dan in 2020 door heel Nederland afscheid nemen met een laatste concert. Helaas werd er roet in het eten gegooid door de pandemie. Geboren en ontdekt in Amsterdam, leek het De Nijs toepasselijk om zijn carrière af te sluiten in de stad waar het allemaal begon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rob de Nijs (@de_echte_robdenijs)

Wat is het vermogen van Rob de Nijs?

In totaal heeft de Nederlandse zanger meer dan 30 platina en gouden platen, 100 singles en 45 albums uitgebracht. Je zou daarom ook kunnen denken dat hij aardig wat bij elkaar heeft gespaard. Dit lijkt echter niet helemaal het geval te zijn. Zo geeft Rob de Nijs zelf aan nooit heel goed te zijn geweest in sparen. Hij houdt van het uitgeven van zijn verdiende geld en heeft dit ook veelal gedaan. Sinds de geboorte van zijn jongste zoontje in 2012, ziet De Nijs toch in hoe belangrijk het hebben van een erfenis is.

Hij heeft bovendien geen goud geld verdiend aan de verkoop van huizen. Zo’n acht jaar geleden kocht hij nog een huis in Bennekom voor 675.000 euro, waar ze ongeveer 100.000 euro aan eigen geld besteedden. Maar hoe rijk hij nou echt is? Rob zegt zelf het volgende: “Ik ben in mijn leven geloof ik één dag miljonair geweest; toen de zon opkwam, was de belastingdienst alweer langs geweest.” We kunnen dus wel stellen dat hij lang niet zo rijk is als menig ander artiest van zijn kaliber.

De erfenis van Rob

Rob de Nijs heeft altijd een oog gehad voor de vrouwen. Hij trouwde in 1968 met Elly Hesseling maar zij gingen in 1981 weer uit elkaar. Rob ontmoette Nederlandse actrice en tekstschrijfster Belinda Meuldijk in 1980 en trouwde met haar in 1984. Zij kregen samen twee zoons Robbert (39) en Yoshi (36). Ook dit huwelijk ging ten onder in 2006 waarna hij in 2008 weer opnieuw trouwde, dit keer met Henriëtte Koetschruiter, een voormalig assistente van De Nijs. In 2012 werd Rob de Nijs op 69-jarige leeftijd nog een keer vader van zoontje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rob de Nijs (@de_echte_robdenijs)

Het is jammer dat Rob de Nijs al zijn verdiensten ook meteen weer heeft uitgegeven waardoor het onzeker is wat zijn vermogen precies inhoudt. Een andere zanger van wie we het vermogen wel weten, is zanger Waylon.