Acteur Samuel L. Jackson gaat al jaren mee

Samuel L. Jackson heeft in zijn carrière in flink wat films gespeeld. Denk maar aan de films van Quentin Tarantino, maar ook andere kassuccessen als Jurassic Park uit 1993 en Kingsman: The Secret Service uit 2015.

Met zijn 72 jaar kan hij dus terugkijken op een zeer rijk leven en een goedgevulde bankrekening. Vreemd genoeg won Samuel L. Jackson nooit een Oscar voor zijn acteerprestaties, maar als je weet wat zijn vermogen is, begrijp je dat hij daar niet echt rouwig om zal zijn. Overigens heeft hij wel een BAFTA-award gekregen en zal hij in 2022 – zeer verdiend – de Honorary Award van de Academy in ontvangst mogen nemen als erkenning voor zijn werk in de filmwereld.

samuel l jackons

Wat is het vermogen van de acteur?

Als het om het vermogen van de ervaren acteur gaat, dan lopen de schattingen uiteen. Nu zal Jackson zelf nooit publiekelijk bekend maken hoe rijk hij is, maar de bekende bronnen houden het op een bedrag van 250 tot 270 miljoen dollar. Overigens zegt geld hem zelf helemaal niks. Zo vertelde hij onlangs in een interview dat hij meer geld heeft dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. ‘Ik hoef gewoon niks meer te doen, heb al genoeg gedaan. Ik ben financieel totaal onafhankelijk en ik ga zeker geen films maken omdat ik zo nodig een film zou willen maken. Als ik dat doe, dan doe ik dat omdat ik gewoon de juiste inspiratie heb op dat moment.