Kesbeke, een echt familiebedrijf

Het bedrijf Kesbeke is een van oorsprong Amsterdams bedrijf. De voornaamste activiteit van Kesbeke is het inleggen van tafelzuur zoals augurken, Amsterdamse uien en zilveruitjes, en dat doen zij goed. In de meeste supermarkten door het hele land heen zijn de producten van Oos terug te vinden.

Het bedrijfspand staat in Amsterdam-West, en is in 1948 opgericht door Charles Kesbeke. Toentertijd opereerde Charles nog vanuit een kelder aan het Waterlooplein in het centrum van Amsterdam. In deze kelder is het allemaal ontstaan. Hier werden augurken en uien gewassen, gepekeld, en in glazen potten gelegd. De handel was in die tijd nog niet voor de supermarkten. De producten werden verkocht via straathandel, en kwamen in kroegen en fabrieken terecht.

Een hit op de televisie

Enfin, het programma scoort goed op RTL5. Momenteel is Oos de augurkenkoning, en worden zijn familie en het bedrijf op de voet gevolgd. Vooral Oos Kesbeke, derde generatie Kesbeke die momenteel het bedrijf leidt, is razendpopulair. Dit komt onder andere door zijn unieke doch grappige Amsterdamse gebruiken. Doordat de serie zo hard loopt, kan je wel verwachten dat het bedrijf en zijn vermogen hier ook zeker de vruchten van plukken. Daar zal de familie Kesbeke niet zuur van zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kesbeke (@kesbeke)

Een zalig vermogen voor Oos Kesbeke

Oos doet het lang niet gek op het gebied van geldzaken. Zo heeft Quote onlangs gekeken naar wat de beste man aan vermogen heeft, en dat blijkt lang niet misselijk te zijn. Zijn vermogen zou in totaal rond de 9 miljoen euro liggen. Daarnaast zou hij ook nog eens in het vastgoed zitten, en eigenaar zijn van zeker vijf panden. Hieronder valt ook de fabriek van Kesbeke, waar in 1999 een hypotheek van 2,2 miljoen op gevestigd zou zijn. Al met al zit de familie Kesbeke nog wel even gebakken, en kunnen ze prima teren op hun zuurverdiende geld.

Ook benieuwd naar het vermogen van een andere realityster en Amsterdammer? Dit is het vermogen en salaris van Dries Roelvink.