De imposante carrière van de Nederlandse schaatser

Koen Verweij is een 32-jarige Nederlandse voormalig schaatser uit Alkmaar. Zijn succesvolste jaar was 2014, waarin Verweij een olympische zilveren medaille won op de 1500 meter. Ook won hij dat jaar een gouden medaille op de ploegenachtervolging en werd hij wereldkampioen allround. In 2020 richtte Koen Verweij zijn eigen schaatsploeg op genaamd worldstream. Dat deed hij met zijn toenmalig vriendin Jutta Leerdam. Helaas hebben de twee recent hun relatie verbroken. Niet alleen Jutta Leerdam lijkt het alweer gezellig te hebben met iemand anders, ook Koen Verweij is weer aan het daten met een dame genaamd Lisa Helvie.

 

Koen Verweij heeft nog meer tegenslagen gehad. Zo moest hij noodgedwongen stoppen met de sport die hij met grootte liefde uitoefende, namelijk het schaatsen op hoge snelheden. Zijn lichaam kon het niet meer aan: “Uit medische onderzoeken is gebleken dat, en met name mijn rug, mijn lichaam het gewoon niet meer aan kan.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koen Verweij (@koenverweij)

Het vermogen van Koen Verweij

Koen heeft vele tegenslagen gekend, maar om financiële zaken hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken. Met zijn geweldige prestaties heeft hij heel wat geld verdiend. Zo kreeg koen Verweij 22.500 euro aan prijzengeld voor het winnen van de zilveren plak op de Olympische Spelen en 12.990 euro voor zijn team medaille. Vier jaar later won hij ook nog eens twee bronzen medailles, waarmee hij kon rekenen op een extra 21.250 euro.

Koen Verweij is ook nog eens een ondernemer. Zo is hij managing partner bij het bedrijf Greenstar Capital, een investeringsbedrijf dat zich richt op milieuvriendelijke investeringen. Tijdens zijn carrière heeft Koen ook vele sponsordeals gesloten die hem ook een aardig zakcentje hebben opgeleverd. In zijn loopbaan heeft hij dus een aardig vermogen opgebouwd. Volgens Taddlr wordt het vermogen van Koen Verweij geschat op zo’n 1,5 miljoen euro.