Kelly Piquet is erfgename van drievoudig wereldkampioen

En dat Kelly zich begeeft tussen de sterren, steenrijke ondernemers en noem maar op – het is alles behalve toeval. Haar achternaam is namelijk niet de minste. Vader Nelson, van Braziliaanse komaf, is drievoudig wereldkampioen in de welbekende koningsklasse. Dat deed hij overigens in een tijd dat de F1-bolides meer weg hadden van opgevoerde doodskisten op wielen. Petje af dus. 

 

Zo een achternaam helpt ongetwijfeld, opent deuren die voor de meesten gesloten blijven. Toch wist Kelly aardig aan haar eigen carrière te timmeren om niet enkel als ‘de dochter van’ gezien te worden. Logischerwijs hielp het streepje voor mee, evenals haar wonderschone verschijning. Kelly Piquet is inmiddels 33 lentes jong, maar als je ‘23’ zou roepen, dan geloofden wij dat ook wel.

Ze is moeder, model en mediapersoonlijkheid

Met een C.V. als media-persoonlijkheid, influencer en model heeft Kelly Piquet goede zaken gedaan voor haar vermogen. Haar Instagram-kanaal heeft intussen iets meer dan 900.000 volgers. Dankzij een Master in International Relations op zak, belandde zij bij Group Arezzo SA als Marketing Coordinator in 2012. Haar specialisme in mode leverde haar klussen op bij Vogue Latinoamerica, evenals Bergdorf Goodman – een luxueus warenhuis in Manhattan, waar zij destijds ook gestudeerd heeft. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KELLY PIQUET (@kellypiquet)

Als columniste voor Marie Claire magazine; een Frans-Engels vrouwenblad deed Kelly ongetwijfeld eveneens goede zaken in het verleden. Ook was Kelly geregeld te zien op de catwalk voor merken als Lucas Boccalão en PatBO. 

Haar affiniteit met de racerij bracht haar niet alleen een kind op van voormalig F1-coureur Daniil Kvyat – uitgerekend de Rus die Max Verstappen mocht vervangen in 2016. Ze werkte ook voor de Formule E, waar zij verantwoordelijk was voor de social media-kanalen.

Wat is het vermogen van Kelly Piquet?

Met een vermogende vader als Nelson zou Kelly in principe nooit hoeven te werken. De beste man wordt geschat op een vermogen van minstens 100 miljoen dollar. Kelly moet het met minder doen. Althans, voor nu – als erfgename van dit immense fortuin. Het vermogen van Kelly Piquet zou naar schatting tussen de 700.000 dollar en één miljoen dollar zitten, meldt Essentially Sports. 

Kortom: Kelly Piquet zit er, ondanks een relatief bescheiden vermogen, warmpjes bij. En Red Bull-coureur Max Verstappen? Die staat tegenwoordig op de derde plek van de mondiale topverdieners in de professionele sport tot en met de leeftijd van 25 jaar. Hij is overigens de enige Nederlander in de top-50 van best verdienende sporters van ‘alle’ leeftijden.