Wat is het vermogen van Jort Kelder?

In tegenstelling tot veel rijke Nederlanders heeft Jort Kelder geen vermogen geërfd van zijn ouders, maar heeft hij het zelf bij elkaar geschraapt door een combinatie van geluk en talent. Ooit begon hij bij zakenblad Quote en langzaam maar zeker wist hij de maatschappelijke ladder te bestijgen. Dat legde hem geen windeieren en inmiddels mag de voormalige Quote hoofdredacteur zich miljonair noemen. Hij weet in ieder geval hoe het heurt.

Kelder was feitelijk gewoon loonslaaf toen het blad Quote werd verkocht. Normaliter betekent dat dus een gouden handdruk en ‘thats it’. Als je Jort kelder heet, dan gelden er andere regels. Zo kreeg hij een vorstelijke afscheidspremie van een half miljoen euro, bovendien mocht hij zijn geliefde Maserati houden. Je kan het dus slechter treffen, maar voor Kelder was dat pas het begin. Via tal van tv-optredens, feestjes en presentaties wist hij een aardig vermogen binnen te slepen. Zo kun je hem gewoon boeken voor je eerstvolgende feest tegen een vergoeding van zo’n 5000 tot 6000 euro. Kelder doet over zijn inkomen ook niet geheimzinnig en zonder enige gêne maakte hij via Twitter bekend hoeveel hij verdient en hoeveel belasting hij daarover betaalt. In dat jaar verdiende de journalist dus bruto bijna vier ton. Met dergelijke bedragen gaat het sparen dus opeens kinderlijk eenvoudig.

Hij bezit een vakantiewoning op Terschelling

Met al dat geld kun je leuke dingen doen zoals het kopen van onroerend goed. Daar is Kelder dan ook niet vies van en architect Marc Koehler kreeg van de Keldertjes de opdracht een prachtige woning op Terschelling neer te zetten voor de Keldertjes, want hij financierde dat samen met zijn broer. Dat financieren moet geen probleem zijn geweest, Kelder heeft immers in het verleden verschillende woning gekocht en bewoond waarvan het leeuwendeel in of nabij Amsterdam lag. Dat de huizenprijzen in de hoofdstad behoorlijk hoog zijn heeft hem dus geen windeieren gelegd. Al met al gaan we uit van een eigen vermogen van zo’n 4 miljoen euro. Dat baseren we dan vooral op het dat zijn eigen vermogen in 2016 zo’n 3 miljoen bedroeg. In vijf jaar tijd zal dat ongetwijfeld met minimaal 1 miljoen zijn gestegen.