Eén van de beste golfers ooit

Vorig jaar won Tiger Woods The Masters golftoernooi nog en kon hij zijn vermogen zien groeien. Afgelopen weekend was het even iets heel anders en zagen wij een Tiger Woods die we niet gewend zijn. Op de 12de hole sloeg Woods de bal drie keer in het water en had hij 10 slagen nodig. Nog nooit in zijn carrière had de topgolfer een hole beëindigd in zeven slagen boven pair. Dustin Johnson behaalde met een score van -20 de overwinning en zette zo het beste resultaat ooit neer dat op The Masters is behaald.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tiger Woods (@tigerwoods)

Bij golf zijn er de zogeheten Majors. Dit is een verzameling van vier verschillende golftoernooien waar alleen The Open Championship in Europa plaatsvindt. The Open Championship wordt tevens beschouwd als het oudste en meest prestigieuze golftoernooi van de wereld. Naast The Open Championship heb je nog The Masters, US Open en het PGA Championship die allemaal in Amerika plaatsvinden.

Met het 5 keer winnen van The Mastersdrie keer het US Open, drie keer The Open Championship en vier keer het PGA Championship heeft Tiger Woods wel een aardige reeks opgebouwd, dat hem ook een aardig vermogen heeft opgeleverd. Om maar even een beeld te schetsen: voor de overwinning bij The Masters had Tiger Woods vorig jaar iets meer dan 2 miljoen dollar ontvangen. Op de PGA tour heeft Tiger Woods totaal zo’n 115 miljoen dollar verdiend vanaf 1996 toen hij professioneel ging. En dat is maar een ‘klein’ deel van wat deze topgolfer allemaal verdient.

Het vermogen van Tiger Woods

Een achtste plek op de Forbes lijst van rijkste atleet van 2020 is niet slecht. In totaal heeft Tiger Woods sinds het begin van zijn carrière in 1996 tot 2019 zo’n 1,6 miljard dollar verdiend. Jullie kunnen nu wel zien dat de PGA tour verdiensten maar een ‘klein’ deel zijn van dit gigantische bedrag. In 2018 was het vermogen van Tiger Woods zo’n 800 miljoen dollar maar momenteel zal dat wel iets meer leunen naar de 900 miljoen dollar. De topgolfer was voor jaren lang de best verdienende bekendheid van de wereld en de eerste sporter die miljardair werd met het beoefenen van zijn sport.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tiger Woods (@tigerwoods)

Waar verdient één van de beste golfer aller tijden dan voornamelijk zijn geld mee? Ja, jullie raden het al: met sponsoren. Met 60 miljoen dollar inkomsten per jaar aan alleen sponsoren, kan je wel aardig wat leuke dingen kopen. Een gigantisch huis en een mega luxe jacht horen er dan natuurlijk ook wel bij.

Tiger Woods is de rijkste golfer van de wereld, maar wil je ook weten wat de rijkste voetballer van de wereld verdient? Check dan snel het vermogen van Cristiano Ronaldo.