Wie is Erica Meiland/Renkema?

Erica Meiland is geboren op 6 september 1963 in Hengelo als Erica Renkema. Voordat ze bekend werd, werkte ze bij een grote Nederlandse bank. Hier ontmoette ze haar toekomstige echtgenoot Martien Meiland. In 1985 gaven ze elkaar het ja-woord en samen kregen ze twee dochters: Montana en Maxime. Met z’n vieren waren ze in 2007 te zien in het programma Ik Vertrek. Hierin emigreerden ze naar Frankrijk, kochten daar een kasteel en bouwden deze om tot een bed & breakfast. Twee jaar later keerde de familie terug naar Nederland. In 2011 kwam Martien uit de kast en besloten hij en Erica te scheiden. Toch besloten ze in 2019 te hertrouwen, wel behield Erica haar meisjesnaam: Renkema. Ditzelfde jaar wilde het gezin weer terug naar Frankrijk en namen ze contact op met Talpa Network. Zo ontstond uiteindelijk Chateau Meiland. Het programma was zo’n succes dat het ook werd uitgezonden in België en zelfs een Gouden Televisier Ring won.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)

Nieuw seizoen van Chateau Meiland

Eind augustus begon het zevende seizoen van Chateau Meiland. Vorig seizoen was te zien hoe de Meilandjes verhuisden naar een nieuwe villa in Noordwijk. Ook besloot Martien de mode in te gaan en werd er een nieuw familielid geboren.

Dit seizoen verkopen de Meilandjes de Noordwijkse villa en verhuizen ze weer naar een nieuwe huis. Ook komt de trouwdag van Maxime steeds dichterbij. Grote chaos dus. Chateau Meiland is elke maandag te zien op SBS.

Wat is het vermogen van Erica Meiland?

Voor het eerst heeft Erica de jaarcijfers van haar drie bedrijven ingeleverd bij de Kamer van Koophandel en is het totale vermogen te zien. Volgens BekendeBuren was het vermogen van Renkeland B.V. vorig jaar €370.000. Het bedrijf is eind 2020 opgericht en produceert vooral tv programma’s. Het tweede bedrijf, Renkeland Holding B.V., is opgericht op 3 december 2020 en valt onder de branche Financiële holdings. Erica is de enige aandeelhouder en het vermogen was vorig jaar €722.229. Als laatste de uitgeverij Osjato B.V.. Dit is een bedrijf dat Erica samen met schrijver Jan Dijkgraaf heeft opgezet in augustus 2020. Het vermogen van de uitgeverij was vorig jaar €1,2 miljoen. Helaas moest Erica dit enorme bedrag wel delen met Jan Dijkgraaf, maar het totale vermogen van alle bedrijven was alsnog €2,3 miljoen. Een prachtig resultaat natuurlijk.