De Meilandjes lijden verlies met de verkoop van hun villa

Dat het omgaan met geld ze niet altijd even makkelijk afgaat – vooral als er niet genoeg is – hebben de Meilandjes de laatste weken wel bewezen in hun realityserie Chateau Bijstand. Het programma ligt telkens weer flink onder vuur door kijkers, want niet iedereen kan het waarderen dat de familie voor een maand speelt dat ze in de bijstand zitten. Tijdens het programma moesten ze hun luxe leven inruilen. Ook even geen peperdure villa dus, waar de Meilandjes nu overigens waarschijnlijk verlies op gaan lijden.

 

Martien en Erica Meiland zijn dol op verhuizen en hebben dan ook al op meerdere plekken gewoond, inclusief hun kasteel in Frankrijk, dat ze eindelijk verkocht hebben. De villa in Noordwijk bleek een kleine miskoop te zijn. Hoewel de villa ruim en luxe is, met maar liefst vijf slaapkamers en vier badkamers en ook nog eens een los appartement op de begane grond, beviel het toch niet. Er was sprake van overlast en een gebrek aan privacy. Tijd om de villa weer in de verkoop te zetten, maar dat wilde niet zo goed lukken. Nu kan het kopen van de woning nog wel eens een bittere nasmaak hebben voor de familie Meiland.

De Meilandjes verkopen Noordwijkse villa en maken flink verlies

De koper wil minder dan de vraagprijs betalen

Toen Martien en Erica het huis al snel weer in de verkoop zetten, vroegen ze €2.995.00 voor de villa. Een aanzienlijke vraagprijs die bijna 330.000 euro hoger lag dan de 2,7 miljoen euro die ze ervoor betaald hadden. Toen werd de vraagprijs op Funda verlaagd naar € 2.799.500. Nog steeds winst, maar wel twee ton minder.

Het vinden van een koper was tot nu toe geen succes, maar ze hebben toch iemand weten te vinden het wel wil kopen vertelde Privé-baas en vriend van de familie Meiland Evert Santegoeds bij Shownieuws. Die nieuwe koper wil er alleen wel maar 2,6 miljoen euro voor betalen. Dat zou betekenen dat de Meilandjes een ton verlies zouden lijden aan de villa. Dat zal wel even jeuken bij Martien en Erica, maar als het doorgaat zijn ze wel van de villa af. Daar komt bij dat ze met Chateau Bijstand en andere tv-optredens ook niet slecht verdienen. Krap bij kas zitten ze voorlopig waarschijnlijk nog niet, ondanks deze tegenvaller.