De steden in Nederland met de hoogste huur

De huizenmarkt in Nederland is om te janken, zowel bij kopen als huren. Met huren is het in bepaalde steden zo dat je eigenlijk veel te veel geld betaalt, voor een veel te kleine plek. Dit is met zowel het huren van een huis, appartement of een kamer zo. Wij vonden een lijst met de steden in Nederland met de hoogste huur en het leek ons handig deze met jullie te delen. Kleine disclaimer, de prijzen die genoemd worden zijn per 15 vierkante meter.

 

4. Den Haag

Den Haag staat onderaan deze lijst, maar dat betekent niet dat het de goedkoopste is. Het is tenslotte de lijst van de steden met de hoogste huur. Maar goed, als je dan in een stad van deze lijst wil wonen, kun je voor de prijs in principe het beste naar Den Haag gaan. De gemiddelde prijs per 15 vierkante meter is namelijk 366 euro per maand. Mocht je kamer of appartement groter zijn dan dit, dan kun je ongeveer berekenen wat het zou kosten. De prijs per vierkante meter is dan namelijk 24,40 euro. Is natuurlijk een flinke smak met geld en dan zijn we nog maar net met de lijst begonnen.

duurste-huur-steden-nederland
Bron: Tripadvisor

3. Rotterdam

Rotterdam is de volgende op de lijst en daarmee maken we ook direct een flinke sprong in de prijs per 15 vierkante meter. Mocht je een leuke kamer of woning zoeken, dan moet je rekenen dat je per 15 vierkante meter 465 euro zal betalen. Dit maakt het per vierkante meter 31 euro, dat is al heel anders vergeleken met Den Haag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rotterdam, Netherlands (@rotterdam)

2. Utrecht

Dan komen we bij de echte boosdoeners uit de lijst. Nog net niet bovenaan hebben we de stad Utrecht, midden in Nederland en ontzettend populair. But it comes with a prize. Om een kamer in Utrecht te kunnen bemachtigen mag je al redelijk in de buidel tasten. Voor 15 vierkante meter betaal je gemiddeld 495 euro per maand om een dak boven je hoofd te hebben. Dan betaal je per vierkante meter 33 euro, zo’n twee euro hoger dan in Rotterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Discover Utrecht (@discover.utrecht)

1. Amsterdam

We doen net alsof we deze niet zagen aankomen. Om in onze hoofdstad te kunnen vertoeven moet je heel wat geld neerleggen. De sprong van Utrecht naar Amsterdam is heel erg groot. Waar je in Utrecht nog 495 euro betaalde voor een kamer van 15 vierkante meter, ligt dat gemiddelde in Amsterdam meer dan 200 euro hoger. Voor zo’n woning betaal je in Amsterdam namelijk gemiddeld 698 euro, per vierkante meter telt dat 46,53 euro. Voor een klein appartement van 60 m2, ligt de gemiddelde prijs op bijna 2800 euro (!). Toch maar even wat verder van de stad kijken dus. Wat een bizarre prijzen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam (@amsterdam)

Als we het toch over huren hebben en je zoekt nog een leuk uitstapje met een grote vriendengroep dan hebben we het misschien wel voor je gevonden. Deze Airbnb met kartbaan kun je met 16 vrienden huren.