Bijzondere vondst in lange tijden

De gevonden verzameling bevatte onder andere een aantal klassieke Jaguars en Austins. Waaronder een Jaguar MK 8 uit 1957, een Jaguar MK 2 uit 1964, een serie Jaguar 3XJ’s uit 1979, een Jaguar XJS V12 uit 1986 en een Jaguar XJ-C uit 1968. Grant Vincent reist door het hele Verenigd Koninkrijk door, op zoek naar verlaten en geruïneerde plekken.

Hij heeft al een aardige collectie gemaakt van waanzinnige foto’s die hij op dit soort plekken maakt. De shots lijken regelrecht uit een film te komen. Naast bovenstaande modellen waren er ook nog een Jaguar S-Type en een Jaguar 420 op het terrein aanwezig. De meeste opvallende vondst? Dat was een Austin A70 Hereford.

klassiekers gevonden.webp

Verwoeste klassiekers

Hoewel hier en daar onderdelen nog wel geschikt lijken voor bepaalde restauratieprojecten, waren de auto’s allemaal zo oud en beschadigd door ongelukken dat ze niet meer te redden waren. Echter zorgt dit, in combinatie met het vakmanschap van Grant Vincent, wel voor prachtige beelden. Het zeldzame moment waarin niet de schoonheid van een renovatie naar boven komt, maar juist de complete vernieling ervan.

Locatie van de voorraad klassieke auto’s

De maker van de foto’s heeft namelijk nooit exact verteld waar hij de foto’s gemaakt heeft. “Ik ga daarheen om beelden van deze interessante plekken te maken om met mensen te delen. Daarom zeg ik ook nooit waar de foto exact is gemaakt. Ik wil erop wijzen dat ik, waar ik ook kom, honderd procent respectvol ben voor locatie en eventuele items”, aldus Grant Vincent.

Voor meer foto’s check de Instagram-post hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grant (@_grantventures)