De carrière van Formule 1-coureur Daniel Ricciardo

Of je nu wel of geen fan bent van de goedlachse Formule 1-coureur, over een ding is iedereen het wel eens: Ricciardo is zeker geen slechte coureur. Zijn probleem in de tijd bij Red Bull was dan ook niet zijn rijstijl, maar zijn maatje Max Verstappen. Daar was niet tegenop te rijden en dus koos de Australiër eieren voor zijn geld en ging hij het bij Renault proberen. Dat is geen verkeerde keuze geweest. Het Fanse topteam bleek overigens geen eindstation te zijn. Momenteel doet hij in ieder geval goede zaken als coureur voor McLaren en pakt hij regelmatig zijn punten in de strijd om de WK-titel.

Wat is het vermogen van de Italiaans-Australische F1-coureur?

Natuurlijk is de overstap van Renault naar McLaren niet louter ingegeven vanwege de sportieve mogelijkheden, ook wat betreft zijn inkomen is het een forse stap vooruit geweest. Op basis van zijn contract bij zijn nieuwe team McLaren, gaat hij zo’n 13.5 miljoen euro per seizoen verdienen. Dat klink best lekker, maar vergeet niet dat hij al een leuk vermogen bij elkaar heeft gereden in zijn tijd bij Red Bull. Volgens onze schattingen had hij toen al een vermogen van zo’n 20 miljoen euro bij elkaar geschraapt en dat is sindsdien alleen maar meer geworden. Saillant detail: als dank voor zijn komst naar McLaren kreeg hij een leuk welkomstcadeau in de vorm van een McLaren 765LT.

Geen big spender

Gezien zijn lange staat van dienst kun je er van uitgaan dat Ricciardo flink heeft kunnen sparen. Een voorzichtige schatting komt dan uit op zo’n 41 miljoen euro. Dat is zeker niet verkeerd, bovendien staat hij niet bekend als iemand die het geld makkelijk laat rollen. Zo woont hij officieel in Monaco waar hij een leuk pandje bewoont met uitzicht op zee. Dat is niet het enige. De vrijgezelle coureur heeft ook een leuk optrekje in Beverly Hills en is mede eigenaar van het Franse Blue Coast Brewery. Kortom, de beste man leeft bescheiden en brengt zijn vakantie bij voorkeur door op de familieboerderij waar hij het liefst op een buggy rondjes rijdt.