Het kan iemand zijn van het werk, iemand die je ontmoet via jouw maten of gewoon iemand die je op de een of andere manier altijd random tegenkomt. Hoe dan ook: je voelt iets wat je niet zou moeten voelen.

Onschuldig praten

Het begint met onschuldig praten, want jullie kunnen het immers gewoon goed vinden. Maar hoe meer tijd er verstrijkt en hoe vaker jullie praten, hoe sterker je het gevoel hebt dat er iets begint te komen voor deze persoon. Je wilt niet vreemdgaan, maar verwarrend is het wel, want je hebt toch echt diepgaande gevoelens voor jouw partner. Of kan je verliefd zijn op twee personen tegelijkertijd?

Verliefd op twee mensen: wat betekent het?

Om te starten: je bent een mens. Misschien is het niet normaal dat je op twee mensen tegelijkertijd verliefd wordt, maar het kan wel gebeuren. Die gevoelens heb jij zelf vaak gewoon simpelweg niet in de hand. Maar, de manier waarop jij handelt ligt wel in jouw handen en daar heb jij dus wél invloed op. Allereerst is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen: is er een reden dat ik deze gevoelens heb? Ben ik ongelukkig in mijn huidige relatie? en wil ik mijn huidige relatie op het spel zetten voor iets en iemand die ik een stuk minder goed ken en waarvan ik van te voren niet weet of het überhaupt kan werken?

Verliefd op twee tegelijk MAN MAN

Lust of liefde?

Is het lust of liefde? Als jij voor lust kiest (of hebt gekozen) zal vreemdgaan wellicht in je gedachten zijn opgekomen. Kies jij voor liefde? Dan is het waarschijnlijker dat jij moeite doet om je huidige relatie te verbreken omdat je gevoel van liefde voor een ander zo sterk is geworden, dat je dat je zeker weet dat je niet meer bij de ander wil zijn. Het kan ook gewoon zijn dat je een erg impulsief persoon bent en dus je relatie op het spel zet voor een opvlieging. Als je wel gewoon blij bent met jouw huidige relatie is het verstandig om de persoon waar je gevoelens voor hebt te ontwijken.

In de meeste gevallen zal het niet zo ver komen dat je echt verliefd raakt op twee mensen tegelijkertijd. Als het je wel overkomt, is het van belang dat je echt kijkt wat jij wil, wat jij voelt en wat het beste is voor jezelf. Echter raden wij je één ding aan: ga nooit vreemd. Dit is simpelweg een no-go. Wanneer je verder wilt met een ander persoon, zorg dan eerst dat je het huidige hoofdstuk goed afsluit.

Mocht je de verleiding toch niet hebben kunnen weerstaan tijdens je relatie en ben je vreemdgegaan: moet je dat vertellen of geheimhouden?