Verliefd op een ander, en nu?

De eerste winkelschappen zijn alweer gevuld met cadeaus voor Valentijnsdag. Bovendien ligt de dag dat de meeste relaties sneuvelen al weer een tijdje achter ons. Grote kans dat jouw relatie steady gaat, maar de liefde blijft onvoorspelbaar. Wat moet je doen als je verliefd op een ander bent geworden? Je gevoelens negeren of juist toegeven aan die ontluikende vlinders? Wij helpen je met de do’s en dont’s.

Accepteer het gevoel

Allereerst moeten we ervan uitgaan dat elke relatie anders is (en niet alle vormen van verliefdheid even heftig of doorslaggevend kunnen zijn). Toch zijn er een aantal dingen die je toch het beste wel kan doen of in elk geval kan overwegen. Accepteer dat je verliefd op een ander bent. Ga het niet voor jezelf ontkennen, want de gevoelens zullen niet weggaan, maar enkel worden onderdrukt. Het resultaat dat je hiermee krijgt, is enkel dat je je eenzaam gaat voelen.

Praat met anderen

Waarschijnlijk schrik jij behoorlijk wanneer je voor het eerst merkt dat je verliefd op een ander bent. Probeer een vertrouwenspersoon te zoeken: je broer, zus, beste vriend of vriendin bijvoorbeeld. Je hart luchten kan geestverruimend werken en een opluchting zijn. De mensen die dicht bij je staan kennen jou als geen ander. Luister dan ook vooral naar het advies dat ze je geven. Probeer ze echter niet te gebruiken als doorslaggevende factor. Wellicht zegt de ene persoon heel iets anders dan de ander.

verliefd op een ander

Moet je liegen tegen je partner?

Ja, dit is een lastig punt. Het delen van de verliefdheid op een ander met je partner is echter cruciaal. Je kan dit doen wanneer jij merkt dat de verliefdheid te heftig is. In dit geval is het een verklaring voor het beëindigen van je relatie. Je sluit hierdoor je vorige relatie op een nette manier af, zonder te liegen. Het kan ook zijn dat jij merkt dat je verliefd bent op iemand anders, maar dat je nog steeds aan je relatie wilt werken. Voor je partner kan dit een wake-up call zijn. Er zullen dingen moeten worden veranderd in jullie relatie, maar het is nog niet te laat. Als je dit niet uitspreekt, heeft de andere persoon dit niet door en verandert er dus ook niets.

Maak uiteindelijk je eigen keuzes

Bovenstaande tips kunnen je helpen, maar uiteindelijk moet je luisteren naar je eigen gevoel. Wil jij je relatie nog een kans geven, of is het tijd om afscheid te nemen van je partner? Alleen jij weet wat je diep van binnen wil. Luister daarom vooral naar jezelf. Een blik op de tekenen dat je in een slechte relatie zit kan je hierbij helpen.