Haar willen of het beste voor haar willen

Wanneer je verliefd bent wil je continu bij haar zijn, je denkt elke minuut van de dag aan haar en je voelt je onwijs gelukkig. Maar dit verliefde gevoel gaat een keer weg en hierbij misschien ook het gelukkige gevoel. Wanneer dit het geval is, moet je je beseffen dat het misschien niet die ware liefde voor jou is. Wanneer je echt je ware liefde hebt gevonden wil je het allerbeste voor haar. Je doet er alles aan om haar gelukkig te maken en zij komt op de eerste plek. Als je denkt, ‘ik gun niemand meer dan haar’, dan heb je een grote kans dat dit je liefde voor het leven is.

Pieken en dalen of langzame groei

Je bent head over heels verliefd en kan alleen maar aan haar denken. Na een maand ontstaat jullie eerste heftige ruzie. Jullie schreeuwen en schelden elkaar de huid vol en de volgende dag is alles weer koek en ei. Zo gaat het een aantal keer opnieuw. Deze pieken en dalen zijn geen goede basis voor een langdurige relatie. Vaak ondergaat een relatie een langzame groei. Uit onderzoek is gebleken dat in een periode van 60 jaar, een relatie met echte passie zijn pieken kent in de eerste 6 tot 12 maanden. Hierna bouwt dit langzaam af, terwijl echte ‘soulmate’ liefde alleen maar groeit met de tijd.

liefde-verliefd-manman

Na een tijd verdwijnt je hevige liefde of je liefde blijft constant

Alle relaties zijn anders. De een begint in hevige liefde, maar na een tijd verdwijnt deze en misschien ga je je dan afvragen hoe dit komt. Is ze wel de ware, is zij diegene met wie je de rest van je leven wilt samenzijn? Er zijn bepaalde tekenen dat je in een slechte relatie zit. Maar van de andere kant is een liefde die constant blijft, de beste liefde. Je houdt onvoorwaardelijk veel van elkaar, dit was aan het begin van jullie relatie al zo en dat is nu nog steeds. Natuurlijk kent iedere relatie zijn hoogte- en dieptepunten, maar over het algemeen moet je fysiek, emotioneel en intellectueel overeenkomen. Wanneer een van deze drie ontbreekt, zal een van jullie altijd het gevoel hebben dat er iets ontbreekt. Merk je dat de hevige liefde vervaagd, dan waren jullie waarschijnlijk gewoon verliefd en is het geen liefde voor het leven.

Het is lastig om te bepalen wanneer je nu echt je ware liefde gevonden hebt. Dit is toch een kwestie van tijd die dat bewijst. Ben je nog op zoek naar ware liefde? Check dan dit artikel waar je naar moet zoeken voor ware liefde.