Citroën HY

Niet alleen Lada viert dit jaar een bijzondere verjaardag. Ook Citroën heeft dit jaar iets te vieren. Het old school busje, de zogenaamde Citroën HY, bestaat 70 jaar. Een mooi moment om even stil te staan en terug te kijken naar de oorsprong van de klassieker, is wat ze dachten bij Citroën.

citroen hy man man 2

Om de 70e verjaardag te vieren, willen ze de klassieker opnieuw tot leven brengen. Echter, een remake van het oorspronkelijke model is ietwat te veel van het goede. Om het straatbeeld toch te verrijken met de glorie van de HY, hebben ze bij Citroën een oplossing bedacht: een Citroën HY kit.

Kit

Met de unieke kit kun je van jouw Citroën Jumper een HY maken. Zo kun je de weg op in een klassieke bak, maar toch profiteren van de huidige technologie. Ideaal! De kit is ontworpen door Fabrizio Caselani en David Obendorfer. Het bouwpakket bestaat uit verschillende carrosserie delen die je op jouw Jumper kunt monteren waardoor de bus de looks van een HY krijgt.

citroen hy man man

Benieuwd hoe het allemaal werkt en wat je ermee kunt doen? Check dan onderstaande video:

Heb je interesse in de unieke kit? Wees er dan snel bij, want er worden maar slechts 70 van de kits gemaakt. De echte doe-het-zelver mag deze guide niet missen: zo bouw je een oud busje om tot stijlvolle camper.