Pico C

De Pico C is het nieuwe model thuisbrouwer van het merk PicoBrew. De nieuwste variant is via kickstarter opgestart en heeft met nog 3 weken te gaan, het doel van $350.000,- met bijna $1.000.000,- overschreden. Het apparaat is kleiner dan voorheen en kan tot wel 5 liter bier brouwen.

Hoe werkt het?

De Pico heeft dezelfde eenvoud als filterkoffie, alleen met een langere wachttijd vanwege het fermentatieproces. Allereerst wordt er water toegevoegd. Daarna worden hop, graan en eventuele smaken naar keuze in de bierbrouwer gedaan. Laat het bier twee uur brouwen. Wanneer het klaar is met brouwen, wordt er gist aan toegevoegd zodat het fermentatie proces kan beginnen. Het gehele proces duurt ongeveer 1 tot 2 weken. Eenmaal klaar, kun jij ideaal van het perfecte biertje genieten, die afgestemd is op jouw eigen voorkeur.

PicoBrew werkt met meerdere bierbrouwerijen samen. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor de mogelijkheid krijgt om het bier van die verschillende brouwerijen zelf te brouwen. Hierdoor heb je altijd de mogelijkheid om het bier zo vers mogelijk te drinken. Dit kun je doen door PicoPacks te kopen. Dit zijn speciale pakken die de juiste ingrediënten van een specifieke bierbrouwerij bevatten.

Internet

Om te zorgen dat jij niet continu bij het apparaat blijft zitten in de hoop dat er niks misgaat, kan de Pico C worden verbonden met het internet. Zo kun jij, waar je ook bent, checken hoe het met jouw bier gesteld is. Ideaal.

De thuisbrouwer is momenteel via kickstarter te bestellen. Na de deadline zal het apparaat ongeveer €500,- kosten. Wanneer je er voldoende gebruik van maakt, is het een investering die zichzelf terugbetaald. Laat je het bierbrouwen liever aan echte brouwers over? Check dan deze 10 heerlijke speciaalbieren die je deze lente kunt drinken.