Mocht je denken dat Dana White is een gespreid bedje kwam toen hij de grote man van de UFC werd, dan heb je het mis. Als gewone jongen uit een middenklasse gezin in Boston heeft hij hard moeten werken om de positie te bereiken die hij nu heeft. Zo werkte hij als 19-jarige jongen in een hotel, maar kwam erachter dat dit niet zo grote passie was. De beslissing om te stoppen werd snel gemaakt en toen zijn vriend vroeg wat hij dan ging doen, was het antwoord heel droog ‘ik ga in de wereld van de vechtsport werken’. Sindsdien heeft Dana White niet meer omgekeken en heeft zich volledig gefocust op de vechtsport.

Schuld aan de maffia

Nu is het maken van een carrièreswitch één ding, er een succes van maken is iets heel anders. Daar kwam de jonge Dana White al snel achter. Hij moest net als iedereen die met iets nieuws wil beginnen, ervaring opdoen. Kortom, trainen, managen en zelfs fitnessles geven aan huisvrouwen. De ommekeer kwam toe hij maffiabaas Whitey Bulger tegenover zich vond. Dana White had een schuld van 2500 dollar en je raadt het al: die kon hij niet betalen. Om zijn schuld te ontlopen liet hij alles achter en vertrok naar Las Vegas om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. In Las Vegas aangekomen kwam hij in contact met Lorenzo Fertitta, een jeugdvriend. Samen met hem en de broer van Lorenza besloten ze de UFC op te kopen en het te veranderen in een goudmijn.

De overname van de UFC

Het opkopen van de UFC lijkt een forse investering, maar de organisatie was in feite op sterven na dood. De drie heren maakten Dana White president en hij kreeg 10% van de aandelen in de UFC. Een investering van 2 miljoen dollar en een slimme marketingstrategie zorgden ervoor dat de UFC nieuw leven werd ingeblazen. De volgende stap zou plaats vinden in 2016 toen de Fertitta broers de UFC van de hand deden voor 4 miljard dollar. Dana White bleef achter, kreeg een groter percentage aandelen en werd hierdoor in een keer een stuk vermogender. Zo’n vijf jaar later, in 2021, nam de Endeaver Group Holdings de zaak over en werd 100% eigenaar van de UFC. Een beursgang zorgde ervoor dat de waarde van de UFC verdubbelde en uiteraard verdiende ook Dana White er flink aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dana White (@danawhite)

Vermogen van 500 miljoen dollar

Inmiddels is het vermogen van de voormalige hotelmedewerker flink gegroeid. Dat komt niet alleen door de verkoop van zijn aandelen, maar ook door de afspraken uit het verleden. Zo kreeg hij een flink rendement als voormalige eigenaar en geniet hij een jaarinkomen van 20 miljoen dollar. Dat heb je het niet slecht gedaan. Dat betekent dat Dana White op een aangename manier invulling kan geven aan zijn leven. Zo bezit hij een leuk optrekje in Las Vegas en heeft hij een indrukwekkende autoverzameling opgebouwd. Dat zijn uiteraard geen gewone middenklassers, maar juist unieke exemplaren.

Een luxe autocollectie en verzamelingen

Enkele wagens die de UFC baas bezit zijn onder andere een Ferrari F430, een Chevy Camaro uit 1969. Ook een dikke Bentley kan je terugvinden in zijn collectie. Een andere hobby is het verzamelen van oude Japanse zwaarden. Zo kocht hij ooit in een keer een kleine verzameling zwaarden in het bekendste pandjeshuis van Amerika: Pawn Stars. Het koste hem 60.000 dollar, een bedrag wat hij zonder problemen aftikte. Of hij ooit zijn schuld van 2500 dollar aan de maffia heeft afbetaald weten we niet, maar daar zal hij nu niet echt van wakker liggen.