De carrière van Humberto Tan

De in Suriname geboren tv-presentator is geen onbekend in het Nederlandse tv landschap. Zo staan programma’s als Studio Sport, RTL Boulevard en RTL Late Night op zijn CV en was hij vaker dan hem lief was zelf ook het onderwerp van gesprek. Afgezien van zijn successen vielen ook de vele drama’s hem ten deel waaronder het gerucht dat Humberto Tan wel erg close zou zijn geweest met Dionne Stax.

Jaarinkomen van de presentator

Het salaris van Humberto Tan bedraagt om en nabij 1 miljoen euro per jaar. Omgerekend is dat zo’n 83.000 euro per maand. Met andere woorden: da’s best lekker. Helaas voor Tan is dat geen netto bedrag, maar toch houdt hij er zo’n 550.000 euro per jaar aan over. Dat lijkt leuk, maar zo is het niet altijd geweest voor Tan. Hij heeft gewoon hard moeten werken om dat niveau te bereiken. Zo was hij ooit een waar kijkcijferkanon, een gegeven waardoor hij dat salaris meer dan waard was.

Het vermogen van Humberto Tan

Met geld omgaan kan hij wel. Samen met zijn vrouw bezit hij een knappe villa in Amstelveen. Deze werd in 2006 aangeschaft voor 1.260.000 euro. Dat hebben ze niet zelf opgehoest. Op de villa rust namelijk een hypotheek van 1.750.000 euro. Gezien de hoogte van de hypotheek kun je ervan uitgaan dat ze het een en ander hebben laten opknappen en de villa die momenteel dus wellicht veel meer waard dan de hypotheek die erop rust. Humberto Tan heeft daarnaast ook nog wat onroerend goed en een eigen BV. Deze onderneming, Huta Holding BV heeft een eigen vermogen van 1.1 miljoen euro. Als met al schatten we dat Tan een vermogen heeft van zo’n 2.3 miljoen euro. Dat is zeker niet verkeerd en financieel gezien hoeft de vriendelijke presentator zich dan ook geen zorgen te maken.