De transformatie van krot naar luxe woning

De 36-jarige Katy Wilson begon twee jaar geleden met de transformatie van haar woning. Ze kocht een oud huis uit 1930 dat compleet verouderd was. Het was een flinke uitdaging om de verbouwing door te zetten, aangezien het een grotere klus was dan dat ze had verwacht. Maar het resultaat van de moderne woning is indrukwekkend. En gelukkig deelde ze de complete verbouwing afgelopen jaren op Instagram. Want het werd een ware luxe villa.

luxe villa voor en na

Het huis had twee en een halve slaapkamer

Ze kocht de woning in 2015, maar het duurde een eeuwigheid voordat ze kon beginnen aan de verbouwing. Het krijgen van een vergunning liet lang op zich wachten omdat de gemeente eerst precies wilde weten wat er ging gebeuren. Uiteindelijk kreeg ze in 2018 groen licht en begon ze gelijk met het opnieuw indelen van de ruimtes. Het huis had in eerst instantie twee en een halve slaapkamer. In die halve slaapkamer kon niet eens een eenpersoonsbed worden geplaatst, dus besloot ze een stuk aan te bouwen, zodat ze meer ruimte creƫerde voor de slaapkamers.

De luxe villa kreeg zelfs een dakterras

Twee compleet nieuwe slaapkamers, twee badkamers en een kantoorruimte waren niet de enige nieuwe onderdelen van de bovenverdieping. Naast alle ruimtes, wilde Katy ook heel graag een dakterras. Daarmee ontstond er naast de bestaande tuin ook nog een tuin op het dak.

luxe villa slaapkamer luxe villa slaapkamer

Luxe villa modern inrichten

Om in de 21ste eeuw een woning te renoveren, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat het modern is ingericht. In het hele huis staan overal planten en is er duidelijk nagedacht over de kleurcombinaties. Ook is er tijdens de verbouwing rekening gehouden met de ligging van het huis, zodat de ramen vooral aan de kant van de zon zaten.

Volgens Katy was het een behoorlijke klus, maar ze heeft zeker geen spijt van de verbouwing. Katy: “Ik heb het afgelopen jaar zoveel vaardigheden geleerd en dingen geprobeerd waarvan ik niet eens dacht dat ik ze kon. Het bespaart je geld en is ontzettend satisfying. ” Alle foto’s van de verbouwing van Katy Wilson vind je op haar Instagram. In Nederland gebeuren ook vaker dit soort bizarre renovaties. Bijvoorbeeld deze kerk omgebouwd tot woonhuis.