Waarom werd The Hunt verbannen?

De controversiële film The Hunt zou in september 2019 uitgebracht worden, maar dat ging niet door. Na twee massaschietpartijen in Ohio en Texas zette filmproducent Universeel eerst de promotie stop. Een paar dagen later trokken ze ook de releasedatum terug. Het was toen nog maar de vraag of filmmaatschappij Universal de film überhaupt wel uit zou brengen. De trailer riep namelijk al heel wat reacties op en die waren zeker niet allemaal positief. Vooral Trump liet zich horen op Twitter omdat hij dacht dat de film verdeeldheid zou zaaien.

Uiteindelijk bracht Universal de film The Hunt een half jaar later uit, op 13 maart 2020 om precies te zijn. Op de nieuwe filmposter stond dat het ‘de meest besproken film van het jaar die nog niemand gezien heeft’ was.  Met dank aan de pandemie was de film een week te zien en toen ging alles al dicht. Afgelopen weekend kwam de film op Netflix UK en de Britten gingen massaal kijken. De reviews op sociale media zijn echter razend positief.

Waar gaat de film over?

In de satirische horrorfilm jaagt de elite op de “deplorables”, normale mensen die ze als minder dan menselijk zien. Dit doen ze gewoon voor de sport. Het is een afspiegeling de democratische en republikeinse tweedeling in de Verenigde Staten en uiteindelijk maakt de film beide partijen belachelijk. Aan het begin van de film wordt een groep mensen wakker op een onbekende plek en al vrij gauw vallen de eerste doden. De film neemt een wending wanneer een van de slachtoffers zich tegen de elite keert. Op sociale media en in reviews beschrijven mensen The Hunt als gewelddadig en bloederig, dus het doet zijn reputatie eer aan. Wel krijgt de film maar een 6.5 op IMDB.

Zie hieronder de trailer:

 

In Nederland is de film The Hunt via Prime Video te bekijken. Voor de liefhebber van horror hebben we ook de tien beste horrorfilms op een rijtje gezet.