Wat is Bumble en hoe werkt het?

Voor degene die niet bekend zijn met deze datingapp: Bumble is een platform dat in 2014 werd gelanceerd door Whitney Wolfe Herd, een voormalig medeoprichter van Tinder. Het onderscheidde zich van andere datingapps door vrouwen de controle te geven om als eerste een gesprek te beginnen nadat er een match was gemaakt. Dit zorgde voor een dynamiek waarin vrouwen meer zeggenschap hadden over hun interacties en romantische ontmoetingen.

 

Nieuwe functie op Bumble

Het hele idee van Bumble verandert met de introductie van een baanbrekende functie genaamd: ‘opening moves’. Deze nieuwe feature stelt vrouwelijke gebruikers in staat om goedkeuring te geven aan welke mannelijke aanbidders het gesprek mogen aanknopen. Het betekent dus dat vrouwen niet langer de eerste stap hoeven te zetten wanneer ze een match hebben op de app. Wel is het zo dat de vrouwen nog altijd ‘in control’ zijn, aangezien zij kunnen bepalen hoe het gesprek start middels hun ‘opening move’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bumble (@bumble)

Bumble werd gelanceerd met het idee dat vrouwen meer controle zouden hebben over hun ontmoetingen, maar ze geven nu andere regels aan de app. Lidiane Jones is de nieuwe CEO van de app. Zij koos eerder dit jaar voor de functie. Onder haar leiding zal de app een herlancering aangaan om de behoeften van de gebruikers na te streven.

Online daten wordt steeds minder populair

Sommige zijn echt nog fan van het online daten. Maar het is geen verrassing dat de jongere generatie steeds minder enthousiast lijkt te worden over online daten. De behoefte aan echte, spontane ontmoetingen wordt steeds groter. Bumble speelt slim in op deze trend door mannen nu ook weer de kans te geven het voortouw te nemen in het gesprek. En laten we eerlijk zijn: het is ook zonde wanneer je een leuke vrouw matcht die volledig jouw aandacht trekt, en dat de match komt te vervallen wanneer zij geen bericht heeft gestuurd…

De vraag is of het online dating zal blijven of dat we een terugkeer zullen maken naar meer traditionele vormen van ontmoetingen, zoals datingevenementen en spontane ontmoetingen in het leven. Zullen mensen hun telefoon wat vaker laten liggen en meer gaan genieten van het echte leven? We zijn benieuwd.

Nog niet de liefde van je leven kunnen vinden? Waar vind je anno 2024 je potentiƫle partner?