1. Zet iedere maand een consequent bedrag opzij

Een veelgenoemde strategie om je vermogen op te krikken die inderdaad niet kan ontbreken. Een heel veilige – maar niet zo snelle – manier is natuurlijk het maandelijks afdragen van een bepaald bedrag door deze bijvoorbeeld op je spaarrekening te zetten. Een belangrijke tip is om dat te doen direct nadat je je salaris hebt gekregen. Op die manier voorkom je namelijk dat je enkel hetgeen wat je over hebt op je spaarrekening zet. Als je dit bijvoorbeeld een jaar lang consequent doet, zul je al snel resultaat zien. Wie weet, kan jij dan zoveel sparen voor je 35ste.

veilig nieuw veromgen bouwen

2. Investeer in crypto

In zekere zin ook een veilige manier – alhoewel aan de crypto-markt natuurlijk altijd risico’s verbonden zijn. Maar als jij je verdiept in het wel en wee van deze snel veranderende markt kun je de plank eigenlijk niet misslaan. Cryptocurrency zijn nog altijd de toekomst. Mocht je er niet uitkomen, dan biedt het platform CoinInsider een goede houvast. Met hun diepgaande kennis, scherpe analyses en praktische tips helpen ze jou uit de brand in het web van het virtuele geld. Ook handig: op die website is een handige lijst met alle verschillende soorten cryptovaluta en bijbehorende waardes te vinden. Zo weet jij precies welke valuta nu rendabel is en waar winst is te pakken. Investeer uiteraard wel alleen hetgeen wat je echt kunt missen.

3. Spreid je kansen, om veilig een nieuw vermogen op te bouwen

Wed nooit op één paard, zo luidt het gezegde. Het is belangrijk dat je je kansen spreidt. Ten eerste kun je je geld goed gespreid beleggen in aandelen en obligaties. Daarnaast kun je tegelijkertijd ook op andere manieren vermogen opbouwen. Je kunt bijvoorbeeld beleggen in vastgoed en lijfrente. Ook kun je een investering doen die bij je past en die op de langetermijn geld oplevert. Zo groei je via verschillende wegen je vermogen en ben je niet afhankelijk van het succes van één manier. Dat neemt ook risico’s weg: je kunt je verlies zo beperken.

4. Maak gebruik van belastingvoordelen

Een hele simpele die niet vergeten mag worden: maak gebruik van de belastingvoordelen. Want ze troggelen een behoorlijk deel van je vermogen af, maar je kan ook behoorlijk wat van ze terugkrijgen! Uit cijfers blijkt dat zeker 1 op de 10 mensen geld mislopen waar ze gewoon recht op hebben. Neem jouw situatie eens onder de loep. Misschien heb je wel recht op een bepaalde toeslag zonder dat je het weet!

vermogen bouwen

5. Begin klein

Tot slot nog een hele belangrijke: begin klein. Hoe kleiner je begint, des te sneller je winst behaalt. Begin bijvoorbeeld met 50 euro. Via een maandelijkse vaste inleg kun je ongemerkt vermogen opbouwen, ook wel periodiek beleggen genoemd. Bovendien heeft dat twee grote voordelen ten opzichte van het in één keer beleggen van een groot bedrag. Want met periodiek beleggen leg je elke maand iets in en daarmee spreid je het risico door de tijd heen.