Gevecht der gevechten

De laatste mededelingen maken ons razend enthousiast. Veel actie en vechtsscènes waar je u tegen zegt. Eén van de grootste vechtpartijen in het achtste en tevens laatste seizoen duurde maar liefst 55 nachten om te filmen. Nu denk je misschien dat dit niets voorstelt, maar dat doet het wel degelijk. De “Battle of the Bastards” tussen Jon Snow en Ramsay Bolton, duurde al 25 dagen om te schieten. Ter vergelijking is het bij sommige andere films normaal dat het minder tijd in beslag neemt. Dat geeft dan ook aan hoe veel werk er in deze scène is gegaan. Waarom het 55 nachten duurde? Dat heeft waarschijnlijk te maken dat het gaat om het finale gevecht met de strijd tussen de white walkers en John Snow met zijn kameraden.

Game of thrones vechtscene man man

 

Alle betrokkenen bij de scène werden dan ook bedankt voor alle moeite en opofferingen die ze moesten brengen. De assistent-regisseur van Game of Thrones, Jonathan Quinlan, had zijn waardering dan ook niet onder stoelen of bedanken geschoven. Hij zei het volgende hierover:

“This is for the Night Dragons. For enduring 55 straight nights. For enduring the cold, the snow, the rain, the mud, the sheep shit of Toome and the winds of Magheramorne. When tens of millions of people around the world watch this episode a year from now, they won’t know how hard you worked. They won’t care how tired you were or how tough it was to do your job in sub-freezing temperatures. They’ll just understand that they’re watching something that’s never been done before. And that’s because of you.”

vechtscene GOT

 

Er zal vast een zeker een overweldigend climax bereikt worden met een strijd waar al seizoenen naartoe gewerkt wordt. Helaas moeten we nog een tijd wachten tot de ontknoping van deze hitserie te zien is. In de tussentijd zijn deze films die uitkomen in April de moeite waard om te bezoeken.