Rampage

Rampage is de eerste uit dit lijstje. Het is een Amerikaanse science fiction film met Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de hoofdrol. Het verhaal gaat over Davis Okoye (the Rock) die door zijn werk bevriend is geraakt met een albino gorilla genaamd George. Nadat een onofficieel experiment fout is gegaan, raakt de gorilla geïnfecteerd waardoor hij in een enorm groot en agressief beest verandert. Dit leidt tot het terroriseren van de wereld. Het is aan Davis en Dr. Kate Caldwell (gespeeld door Naomie Harris) om de beesten tot een stop te brengen.

Release datum: 12 april

Une Saison en France

Een Franse drama die perfect inspeelt op wat er nog steeds in de maatschappij sluimert. Een ongenoegen over vluchtelingen die hun vaderland verlaten voor een beter bestaan ergens anders. Het verhaal gaat over Abbas, een Afrikaanse leraar Frans, die genoodzaakt is te vluchten door oorlogsgeweld in zijn land. Zodoende vertrekt hij naar Frankrijk. Waar hij in zijn thuisland een gerespecteerd man was, is hij dat in Frankrijk ineens kwijt. Hij slijt zijn dagen met slechte baantjes en probeert zijn twee kinderen te onderhouden. Dit gaat niet zonder slag of stoot aangezien hij geen vaste woonplek heeft. Echter verandert dit wanneer hij verliefd wordt op een Française. Zij biedt hen onderdak en eventjes lijken alle zorgen verdwenen, totdat nieuwe problemen zich tonen.

Release datum: 12 april

Blockers

Blockers is een typische Amerikaanse komedie. Waar normaal de scholieren en studenten de hoofdrol vertolken, is het nu de beurt aan de ouders. Het verhaal gaat over een groep vriendinnen die hun maagdelijkheid willen verliezen op het eindgala. De ouders komen hierachter en zetten alles op alles om dit te voorkomen. De film is dan ook een aanrader als je met je maten een film wilt zien die gemakkelijk is weg te kijken. Amerikaanse humor ten top.

Release datum: 19 april

Avengers: Infinity War

Avengers wie kent het niet, een Amerikaanse actie-scienfictionfilm van Marvel. Het verhaal gaat verder op die van Captain America: Civil War. Het superheldenteam is enorm verzwakt terwijl Captain America is ondergedoken. Dit verandert wanneer de schurk, Thanos, de aarde aanvalt om de laatste Infinity Stones te verzamelen. Daarmee kan hij tijd verbuigen en dit gebruiken voor kwade bedoelingen. De Avengers moeten de krachten bundelen met de Guardians of the Galaxy om dit te voorkomen. Naast Captain Amerika komen er ook andere helden voorbij zoals Thor, Iron Man, Hulk en Spider-man. Dit kunnen we dan ook wel echt een nostalgische mannenfilm noemen.

Release datum: 25 april

De Achtste Dag

De Achtste Dag is een Nederlandse documentaire die ingaat op de heftigste crisis die Europa ooit heeft meegemaakt. De docu gaat namelijk in op de spannendste week in de kredietcrisis van Europa, 10 jaar geleden. Er wordt onderzocht wat er precies gebeurde door een diepgaande psychologische reconstructie te maken van de redding van ABN-AMRO. Tevens gaat het verder dan een beschrijvend verhaal want de makers gaan ook in op het thema, waarom er zo weinig is veranderd, bijna 10 jaar later.

Release datum: 26 april

 

Deze films beloven weer veel goeds voor aankomende maand. Er is genoeg drama en actie voor de bioscoopganger om aan zijn trekken te komen. Ben je meer fan van series? Dan hebben wij ook goed nieuws want de trailer van La Casa de Papel seizoen 2 belooft veel goeds.