De nieuwe serie Barbarians op Netflix

Barbarians speelt zich af in het jaar 9 na Christus. In die tijd waren er veel veldslagen die men tot op de dag van vandaag nog steeds goed in beeld weet te brengen. De beroemde veldslag bij het Teutoborg-woud tussen de Germaanse stammen en de Romeinen is er eentje uit de geschiedenisboeken; en hoe.

De twee partijen waren op de winst uit: het bezitten van het Teutoburgerwoud. De nieuwe serie op Netflix is een serie waar je komende tijd verslaafd aan zal zijn, geloof ons maar. En mocht je de serie Vikings dus al hebben gezien en er fan van zijn geworden, dan is deze serie absoluut de moeite waard om te kijken.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

De strijd tussen de Romeinen en Germanen heeft ook echt plaatsgevonden. In real-life waren de Germanen uiteindelijk trotste eigenaren van het woud, maar of dat in de serie ook zo is, moeten we nog maar afwachten. In de teaser van de serie is alvast te zien dat de strijd tussen de Germanen en de Romeinen op een grote veldslag uitloopt.

De Romeinen waren duidelijk niet voorbereid op zo’n tegenstand. Gelukkig kennen we de Romeinen natuurlijk van enorme legers, dus het werd voor de Germanen nog moeilijk om te winnen van het Romeinse Rijk. Het werd in ieder geval een gevecht dat er hard aan toe ging.

Barbarians staat vanaf vandaag op Netflix

We hebben er lang op gewacht, maar gelukkig is het zover: Barbarians staat vanaf vandaag op Netflix. Veel mensen waren erop aan het wachten doordat de Vikings al hadden gezien en niet uitgekeken waren op de tijd vóór vuurwapens en tanks. Want zwaarden en schilden maakt een oorlog toch nog iets spannender. Op de IMDb-pagina van de serie zijn al een aantal namen van personages te vinden. Mocht je dus alvast willen weten welke bekende gezichten er meedoen in de serie, dan moet je vooral even op die pagina kijken.