Waarom WhatsApp vanaf vandaag onbeschikbaar is voor veel  mensen

Dit is niet de eerste keer dat WhatsApp de ondersteuning voor oudere apparaten beëindigt. Vandaag is de volgende schoonmaakbeurt. Maar waarom doen ze dit precies? Het antwoord is vrij simpel: wegens veiligheidsredenen. De minimum hardware eisen worden steeds hoger om de nieuwe functies te kunnen laten draaien. Oudere smartphones komen daar simpelweg niet meer voor in aanmerking.

Welke telefoons zullen niet langer toegang hebben tot WhatsApp?

Laten we eerst beginnen met te zeggen dat dit niet noodzakelijk betekent dat je de app niet meer kunt gebruiken. Het betekent alleen dat je geen patches en updates meer kunt downloaden, waardoor de app kan crashen, bugs kan vertonen en in sommige gevallen misbruik kan maken van de beveiliging. Dit gezegd hebbende, volgt hier een lijst met telefoons die WhatsApp vanaf deze week niet meer zal ondersteunen.

IOS

De minimumvereisten om WhatsApp te kunnen gebruiken, worden beperkt tot iOS 10 en nieuwere versies. Dus elke iPhone met een besturingssysteem ouder dan iOS 10 zal vanaf vandaag niet meer werken. Denk aan de iPhone 6s, 6s Plus, iPhone SE, iPhone 4; je snapt de boodschap. Al is het wel vermeldenswaardig dat de software op de 6 en SE geüpdatet kan worden.

WhatsApp onbereikbaar niet updaten

Android

In de FAQ-sectie op de website raadt WhatsApp aan om telefoons te gebruiken met Android versie OS 4.1. Apparaten met Android 4.0.4 en ouder zullen dus geen ondersteuning meer krijgen. De lijst met Android-telefoons bevat smartphones van Samsung, LG, ZTE, Huawei, Sony, Alcatel en anderen. Populaire smarpthones  zijn bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Trend Lite, Trend II, SII, S3 mini, Xcover 2, Core, Ace 2. Optimus L5 Dual, L4 II Dual, F7, F5.

Wat te doen als je telefoon te oud is?

Het overduidelijke antwoord is dat je moet nadenken over de aanschaf van een nieuwe telefoon. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets verliest, want je kunt een back-up maken van je berichten geschiedenis naar Google Drive of iCloud, afhankelijk van welk platform je gebruikt (iOS of Android). En als we nog ouderwetser willen worden, kun je je chat geschiedenis exporteren als bijlage bij een e-mail. Maar dit lijkt ons niet de beste optie.

Vond je dit interessant? Dan ben je misschien ook geïnteresseerd in dit artikel dat vertelt hoe Mark Zuckerberg miljarden verloor door een storing op Facebook, Instagram en WhatsApp.