Op een slimme manier je vakantiedagen verdubbelen

In deze kou zijn wij vast niet de enige die wegdromen bij toekomstige verre vakanties. Er zijn genoeg goedkope vakantiebestemmingen voor 2020 die wij liever vandaag dan morgen een bezoekje gunnen. Om zo lang mogelijk van je vrije dagen te genieten, is goed plannen vereist. Dit jaar vallen veel feestdagen op doordeweekse dagen. Hierdoor kan je vrije dagen goed combineren met weekenden en feestdagen. Op deze manier kun jij je vakantiedagen verdubbelen en de reizen maken waar je nu al over fantaseert. Wij leggen je uit welke dagen je vrij moet vragen, en waarom.

vakantiedagen verdubbelen

Pasen

Goede vrijdag valt dit jaar op 10 april. Er is een kans dat je dan vrij bent, maar dit verschilt per werkbranche en werkgever. Vervolgens is het weekend. Tweede Paasdag valt altijd op een maandag en ben je vrij. Dit jaar is dat 13 april. Indien jij van dinsdag 14 april tot en met vrijdag 17 april vakantiedagen opneemt, ben je al weer aangekomen bij het weekend. Vier vakantiedagen zorgen er in dit geval dus voor dat jij van 10 april tot 19 april dus niet op je werk hoeft te verschijnen.

Koningsdag en Bevrijdingsdag

Voor deze periode vrij beginnen we bij het weekend voor Koningsdag, dat op maandag 27 april valt. Koningsdag ben je, net als de rest van Nederland, hoogstwaarschijnlijk bier aan het drinken in een oranje outfit. Vraag je vrij voor 28 tot en met 30 april én voor maandag 4 mei, dan heb jij maar liefst elf vrije dagen. Bevrijdingsdag is eens in de 5 jaar namelijk een verplichte vrije dag. Dit is het geval voor 2020. Je kan dus je vakantiedagen verdubbelen en vrij zijn van 25 april tot en met 5 mei.

vakantiedagen verdubbelen

Hemelvaartsdag

Dit jaar valt Hemelvaartsdag op donderdag 21 mei. Neem vrijdag 22 mei vrij, zodat je een weekend van 4 dagen kan verwachten. Wil jij nog meer vakantiedagen verdubbelen, neem dan ook 25 tot en met 29 mei vrij zodat je aansluit bij het weekend rondom Pinksteren. Tweede Pinksterdag valt op een maandag. Neem je de dinsdag tot en met vrijdag die hier op volgen óók vrij, dan heb je maar liefst 2,5 week vakantie.

Kerst en Oud & Nieuw

De feestdagen van 2019 liggen pas net achter ons. Toch is je bezighouden met de feestdagen van 2020 niet overdreven. Ook hier kan jij namelijk je vakantiedagen verdubbelen. Eerste Kerstdag valt dit jaar op een vrijdag. Ook Nieuwjaarsdag valt, een week later, op vrijdag. Vraag de vier dagen voor Kerst en Nieuwjaarsdag dus vrij, en je hebt met acht vakantiedagen in totaal zestien vrije dragen.