Goedkope vakantiebestemmingen in 2020

Reizen is één van de fijnste bezigheden, daar is iedereen het over eens. Reizen met je partner, vrienden of helemaal alleen delen van de wereld verkennen die nog als onontdekte schatten voor je liggen. Het enige wat de meesten van ons tegenhoudt zijn de doorgaans hoge kosten die aan reizen verbonden zijn. Om je te helpen selecteerden wij tien (on)bekende, goedkope vakantiebestemmingen van de 43 budget-vriendelijke plekken om naar te reizen die Forbes publiceerde.

1. Budapest

Budapest wordt ook wel het “Parijs van het Noorden” genoemd. Veel van de bezienswaardigheden in deze stad staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Misschien wel de bekendste hiervan zijn de openbare badhuizen. In Budapest is alles goedkoop: van hotels, tot restaurants en taxiritten. Zeker als je dit vergelijkt met het echte Parijs en andere Europese steden.

goedkope reisbestemmingen

2. Santo Domingo, Dominicaanse Republiek

Deze stad is heel rijk aan historie: hier vind je onder andere oude kathedralen, universiteiten en kastelen. Verder kan je in de Dominicaanse Republiek perfect genieten van de prachtigste stranden. Mocht jij op de culturele toer gaan, dan hoef je ook niet diep in de buidel te tasten, aangezien de toegangsprijzen voor musea meestal maar ronde de $2,- liggen. Latijnse gerechten eet je vaak tussen de $3,- en $10,- in Santo Domingo.

3. Hawaii

Bij Hawaii denk je aan prachtige, warme stranden met palmbomen. En terecht. Het eiland is werkelijk paradijselijk. Eén van de fijne, budget-vriendelijke aspecten aan dit eiland zijn de vele gratis publieke zwembaden. Hier kan je perfect snorkelen.

goedkope reisbestemmingen

4. Madagaskar

Deze naam doet je waarschijnlijk aan de animatiefilms denken over wilde dieren. Er bevinden zich inderdaad veel wilde dieren in de prachtige natuur van dit eiland. Madagaskar is dan ook het op na 4 na grootste eiland ter wereld. Een gemiddelde maaltijd ligt tussen de $5,- en $10,- en sterrenhotels boek je al voor $25,- per nacht.

5. Mexico City

De prijzen van Mexico City lijken haast een grapje. Een uber die voor een half uur maar $6,- rekent en taco’s voor $1,-; het is hier helemaal niet vreemd. Bovendien kun je kiezen uit een paar beste restaurants ter wereld, waar je een geheel verzorgd diner krijgt voor $100,- in tegenstelling tot andere steden, waar vaak het driedubbele wordt gerekend.

goedkope reisbestemmingen

6. Nice

Deze stad heeft zowel Franse als Italiaanse invloeden. Slenter langs de promenade of over het strand, of leen een goedkope, elektrische fiets. Vooral de typische Narcoise salade moet je hier een keer proberen.

7. Prince Edward eiland

Naar dit Canadese eiland vlieg jij heel goedkoop vanaf Amerika. Het eiland biedt veel prachtige uitzichten over de oceaan, maar ook mogelijkheid om veel outdoor activiteiten te ondernemen. Bovendien barst het hier van de zeedieren. Met het dineren zit het dus ook goed.

Prince Edward Island

8. Guadelope

Waarschijnlijk heb je nog niet eerder van dit Franse eiland gehoord. Het eiland heeft een rijke geschiedenis, die uitnodigt om te worden bestudeerd tijdens een verblijf hier. Voor het geld hoef je het niet te laten: zowel qua accomodaties als eten behoort Guadelope tot het rijtje van de goedkope vakantiebestemmingen.

9. Zuid-Afrika

Het is wellicht niet het goedkoopste Afrikaanse eiland, maar wel een goede keuze als eerste kennismaking met continent Afrika. In dit land kun je prachtige safari’s maken en levendige steden, waarin ook nog invloed van Nederland zichtbaar is. Voor $45,- per dag heb je hier al drie maaltijden, een bed, twee tochten met het openbaar vervoer en één culturele activiteit. Oh, en drie goedkope biertjes.

goedkope vakantiebestemmingen

10. Oaxaca, Mexico

Deze plaats bruist van de cultuur en mooie markten. Op de markten kun je goedkope maar handgemaakte souvenirs kopen. De bus kost vaak maar $0,50,- musea zijn vaak gratis en een vijfgangenmenu eet je al voor $37,-. Je bespaart dus genoeg geld om je vliegticket te betalen.