Beste vakantiebestemmingen single mannen

In veel gevallen zijn de meeste reizen in de vakantiebrochures toegespitst op stelletjes. Dat is geen punt, er zijn namelijk genoeg bestemmingen die zowel leuk als interessant zijn, ook voor de solo-reiziger. Kortom, tijd voor de vetste vakantiebestemmingen voor single mannen.

 

1. Helsinki

De hoofdstad van Finland heeft bijna een kwart van de Finse bevolking. Het gevolg is een stad die niet alleen gezellig druk is, maar ook bijzonder levendig is. Helsinki, uitgeroepen tot World Design Capital van 2012, heeft een jonge bevolking met duidelijke kunstzinnige invloeden. Verwacht dus geen saaie stad, maar juist een vol leven met sterke Art Nouveau-invloeden uit het begin van de 20e eeuw. Nog leuker: Finland heeft een overschot aan vrouwen, grote kans dat hier dus die ene leuke dame wel weet te vinden.

2. New York City

Over New York hoeven we niet veel te zeggen. Om de stad te omschrijven kom je werkelijk superlatieven te kort. De stad slaapt inderdaad nooit, kortom, je moet je best doen om je hier te vervelen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn uiteraard Central Park en Madison Square en als je het aandurft moet je inderdaad Long Island bezoeken met Brooklyn en Queens als absolute hoogtepunten.

3. Rome

Het Italiaanse Rome ligt iets dichter bij huis en is zeker voor een korte vakantie of een citytrip ideaal. Rome oogt wellicht erg chaotisch als je er nog niet bent geweest, maar na een paar dagen ben je er helemaal aan gewend. Wat je echt moet bezoeken is Antico Caffè Greco, het oudste café van Italië aan de Via dei Condotti. Nog leuker is waarschijnlijk Dar Poeta (aan de Vicolo del Bologna nummer 45). Volgens velen de beste pizzeria van Rome.

reizen single mannen

4. Barcelona

Voor voetbalfans is het natuurlijk ideaal om een vakantie naar Barcelona te overwegen. Naast het onvermijdelijke bezoek aan Camp Nou is de stad ook beroemd om haar bezienswaardigheden zoals de Ciutat Vella, het historische centrum van de stad. Vergeet ook de Carretera de Sants in het district Sants-Montjuïc. Hier vind je de langste winkelstraat van Spanje. Uiteraard zijn de stranden dicht bij en met een beetje geluk loop je vanaf je hotel zo het strand op.

5. Tallinn

Tallinn is misschien niet de eerste plaats die in je opkomt bij het zoeken naar vakantietips voor singles. Toch kan het de moeite waard zijn om de hoofdstad van Estland te bezoeken. Tallinn is het culturele en economische centrum van het land en is recent uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2011. Naast de talloze bezienswaardigheden is het ook een moderne stad met een bevolking die voor een groot deel bestaat uit jonge mensen met ambitie.

6. Miami

Miami mag eigenlijk niet ontbreken op een lijst met vakantietips voor singles als deze, al was het alleen maar omdat het goedkoop is om er naar toe te vliegen. Het is de stad waar je als mannelijk happy single gezien wilt worden. Uiteraard is South Beach bekend, maar er valt meer te ontdekken zoals het nachtleven met clubs als El Patio in Wynwood of Club Space in Park West. Mocht je na het stappen hongerig zijn geworden, ga dan naar Time Out Market Miami. Hier kun je altijd goed terecht.

vakantie single mannen

7. Stockholm

Stockholm is net als de andere hoofdsteden in Scandinavië, lekker dichtbevolkt en os net als veel van de steden op deze lijst, het culturele en historische centrum van het land. Naast prachtige gebouwen heeft Stockholm ook bijzonder veel groen zodat de stad een ontspannen sfeer kent. Kortom, het voelt nooit druk aan en is ideaal voor een vakantie die net even anders is.

8. Moskou

Moskou is verreweg de grootste stad van Rusland en heeft volgens Forbes meer miljardairs dan enige andere stad ter wereld. Dat heeft er voor gezorgd dat Moskou de laatste jaren populair is geworden als vakantiebestemming. Hier bezoek je historische locaties zoals het Kremlin. Voor de nodige ontspanning bezoek je moderne clubs als de Time Out Rooftop Bar op de 12e verdieping van het Peking Hotel. Kijk niet vreemd op als je meer Russische vrouwen ziet dan mannen, de stad heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de dames.

9. Hongkong

Goed, HongKong mag misschien niet meer de vrijhaven zijn die het was tot 1999, maar het is nog steeds een prima vakantiebestemming. Door de economische betekenis van de stad is Hong Kong extreem rijk geworden en dat is duidelijk te zijn aan de hand van de talloze wolkenkrabbers en neonlichten die de stad sieren. De mix van oosterse en westerse culturen heeft Hong Kong een eigen identiteit gegeven waardoor het vooral voor jonge toeristen een favoriete bestemming is geworden.

10. Bangkok

Bangkok is natuurlijk de meest bekende stad van Thailand en is al jarenlang een geliefde vakantietip voor singles. Het is minder berucht in vergelijking met Pattaya en Pukhet, maar daarom niet minder interessant. Vergeet even alle wilde verhalen over gogo-bars en ontdek gewoon de rijke cultuur van Thailand. Mocht je toch een wilde nacht willen beleven, bezoek dan de beroemde Nana Plaza en Soi Cowboy.