Verrassend leuke steden in Amerika voor jouw volgende vakantie

New York, LA, Las Vegas: we’ve heard it all before. Wij zijn fan van Amerika, maar hebben deze keer een overzicht gemaakt van 10 must-visit steden in Amerika waar je zelf misschien níet direct op zou komen. Pick and choose, or choose them all.

 • Saint Augustine, Florida

  Saint Augustine is de oudste stad van Amerika gelegen in het noorden van Florida, en ook meteen de oudste havenstad. Er wordt veel gesurft en “St. Auggie” wordt zelfs door Amerikanen uit het hele land bezocht vanwege de prachtige historie. Als je besluit de stad te bezoeken, dan is één van de must-see bezienswaardigheden zonder twijfel de campus van Flagler College, wat van oorsprong een hotel was. Je zou bijna niet geloven dat er gestudeerd wordt. En geen zorgen, ook als je studeren ver achter je hebt gelaten is deze campus er een die je met je eigen ogen wil zien.

 • Portland, Oregon

  Portland is the place to be voor actieve reizigers en natuurliefhebbers. Een fijne combinatie van enerzijds natuur, parken, fietsroutes, en zo’n 70 kilometer ten oosten van Portland ligt Mount Hood, een enorme bergtop en stratovulkaan van ruim 3400 meter hoog. Anderzijds is Portland rijk aan leuke winkels, brouwerijen, wijnbarretjes en is het goed vermaak voor creatievelingen vanwege de cultuur-, muziek- en kunstscene. Fun fact: in 2017 speelde het NPO programma Wie is de mol zich in Portland af.

  portland natuur vakantie

 • South Hampton, New York

  Het is er wat prijziger, but it’s all worth it. In de rijke badplaats ten oosten van New York City is het zien en gezien worden. De vis is er vers, de lucht is schoon en de stranden zijn lang en uitgestrekt, tussendoor afgewisseld met privéstranden die vaak in bezit zijn van bekende celebs. Huur dus ook absoluut een auto als je die kant op gaat, zodat je langs de kasten van huizen kunt rijden van bijvoorbeeld Calvin Klein, Alec Baldwin en Beyoncé.

 • Key West, Florida

  Key West is een ware droom voor vissers, foodies en beach bums. De stad wordt ook wel “America’s Caribbean” genoemd. Iedereen die een beetje laid-back is zal zich in deze Florida Keys stad direct thuisvoelen. Om nog even culti te doen heb je er ook de The Ernest Hemingway Home and Museum. Er zijn verschillende food tours en je mag de kustplaats absoluut níet verlaten zonder je in een van de restaurants over te geven aan een gigantisch punt key lime pie.

  Key West Amerika

 • Scottsdale, Arizona

  Old Town Scottsdale is een bestemming geheel in de stijl van het Oude Westen. Een hippe stad met een vleugje authentieke westernstijl, vandaar de bijnaam ‘The West’s Most Western Town‘. Het is perfect voor outdoor activiteiten zoals raften, kajakken of golfen. Een van de andere redenen dat het niet geheel onbekend is, is omdat het voor veel mensen de ideale pitstop is op weg naar de Grand Canyon.

 • Whitefish, Montana

  Whitefish, gelegen dichtbij de Canadese grens, is de must-visit plek voor de ultieme natuurvakantie. Je komt herboren terug en kijkt door de pracht van de natuur je ogen uit. In de winter kun je er (relatief goedkoop) skiën en in de zomer ga je het water op of in. Bovendien is het ook een goede bestemming voor foodies, gezien het ruime aanbod aan lekkere restaurants.

  whitefish montana

 • Burlington, Vermont

  De hippe studentenstad is een gezellige, knusse bestemming waar veel te zien en beleven is. Het is er klein, en ongeveer de helft van de inwoners studeert er aan The University of Vermont, maar juist dat maakt dat er zo’n levendige sfeer hangt met genoeg kroegjes en feesten die tot diep in de nacht doorgaan. Zin in ‘typical American’, maar dan wel zonder die typische hordes aan toeristen? Dan is Burlington een dikke aanrader.

  burlington vermont Amerika steden

 • Alexandria, Virginia

  Bevind je je in (de buurt van) Virginia? Maak er dan werk van om het stadje Alexandria te bezoeken. Slechts 11 kilometer af van Washington D.C., en deze stad heeft echt wat je noemt een eigen karakter. Het is er relaxed, modern maar wel met historische architectuur en hippe winkels en restaurants. Pluspunt: het is géén bekende trekpleister, dus je hoort niet om de haverklap een Nederlands gezin in je oren tetteren.

 • Santa Barbara, Californië

  Veel mensen zijn laaiend over San Francisco, waardoor de Californische stad Santa Barbara regelmatig wordt ondergewaardeerd. En dat is ronduit zonde. De droomachtige badplaats ligt in het zuidwesten van Californië en is een idyllische mengelmoes van surfstrandjes, gezellige straatjes met prachtige huizen en verborgen wijnbars waar je kan genieten van de beste wijnproeverijen. Bovendien het is de ideale stad om te combineren met andere mooie steden in Californië tijdens je Highway 101 roadtrip.

  vakantiebestemmingen uniek Amerika

Staat een van deze bestemmingen nu hoog op jouw bucketlist? Dan dien je wel een aantal zaken te regelen voordat je ons kikkerlandje verlaat. Om het land daadwerkelijk in te komen heb je een ESTA of een visum nodig. Een ESTA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Dit bespaart kosten, tijd en moeite ten opzichte van een visumaanvraag. Wel zo relaxed wanneer je maar kort een bezoekje brengt aan de Verenigde Staten.

Echter moet je in sommige gevallen wél een visum voor Amerika aanvragen. First things first, dus regel deze zaken op tijd.