Als je ernaar kijkt, zou je denken dat Tom Cole een absoluut fortuin heeft uitgegeven om deze boomhut samen te stellen, maar het kostte slechts een tientje. Hij heeft namelijk oude stukken hout, scharnieren en schroeven hergebruikt.

De gebruikte bouwmaterialen

De 31-jarige man uit Abergavenny, Zuid-Wales, wilde zijn dochtertje Mila iets geven om over te lachen. Dus ging ze aan de slag om voor haar een boomhut te bouwen. Volgens Tom zorgde zijn werkzaamheden in het verleden er voor dat hij een deel van zijn kleine meisje miste toen hij opgroeide, dus gebruikte hij dit als een kans om wat quality time met haar door te brengen.

boomhut hout
Foto via LatestDeals

Het idee kwam doordat de hoek van de garage onderaan de tuin niet werd gebruikt. Toms dochter zag iets soortgelijks online en vroeg om een boomhut, maar ze hadden geen boom.

Tom was vroeger timmerman, maar kreeg al snel genoeg van zeven dagen in de week werken en zijn dochtertje niet zien. Hij heeft vorig jaar een carrièreswitch gemaakt en onderhoud en repareert nu scootmobielen. Hij had nog hout en schroeven over van zijn vorige baan en het vilt voor het dak lag nog in de schuur van zijn oom, dus dat was allemaal snel gefixt. De pallets kreeg hij gratis bij een plaatselijke verkoper waar hij al eerder langs was geweest voor projecten in zijn tuin. Tom gaf hem een tientje als gebaar van goede wil om een paar biertjes van de kopen. Dat is al het geld dat hij heeft uitgegeven.

Het bouwproces van de boomhut

Tom legde het proces uit en voegde eraan toe: “De eerste klus was om de pallets te strippen. Dat is de zwaarste klus. Ik heb de staanders niet geconcretiseerd omdat ik geen problemen met de gemeente wil, maar dat was mijn eerste klus. Ik heb de staanders aangesloten op het bestaande hek dat tegen een privé parkeerplaats staat.

mila blij boomhut
Foto via LatestDeals

Vervolgens heb ik het dek neergelegd en heb ik de leuning op de rechtopstaande bovenste helft van de trap geplaatst. Ik gebruikte pallets om rond te bekleden en besloot toen het dak erop te zetten. Ik bouwde daarna muren en een dak en zette de onderste treden er als laatste op, zodat het veilig blijft.”

Tom zei dat het een fantastische manier was om een ​​band met zijn dochter op te bouwen tijdens de lockdown. Ook hielp ze tijdens de bouw van de boomhut enorm. Zie hieronder het eindresultaat:

boomhut zelf bouwen
Foto via LatestDeals