Word je vaak op hetzelfde tijdstip wakker in de nacht?

Even ’s nachts naar de wc of tien minuten wakker liggen klinkt onschuldig, maar volgens de Chinese Mythologie kan er meer aan de hand zijn als jij ’s nachts vaak rond hetzelfde tijdstip wakker wordt. Het kan namelijk betekenen dat het een manier van je lichaam is om specifieke emotionele problemen door te geven. Maar hier blijft het niet bij. Ieder tijdsblok hangt namelijk samen met een specifiek probleem. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je last hebt van stress en overbezorgdheid wanneer het je niet lukt om voor 23:00 uur in slaap te vallen.

 

Dit betekent slapeloosheid voor jou

Merk jij dat je tussen 23:00 uur en 01:00 uur vaak wakker wordt? Dan kan de oorzaak zijn dat je het onvermogen hebt om eigen plannen en wensen te realiseren, waardoor je gevoelens van ontevredenheid over jezelf ervaart. Je galblaas is bij dit probleem ook aanwezig en werkt op dat moment op het maximale van zijn kunnen. Dus ga er eens goed voor zitten en maak die dromen waar, zodat je ’s nachts niet iedere keer wakker ligt.

goede nachtrust

Het menselijk lichaam is als het ware een netwerk van meridianen (energiebanen), waardoor de levensenergie stroomt. Hierbij is de grootste activiteit tussen 01:00 en 03:00 uur. Als je rond dit tijdstip wakker wordt, kan het betekenen dat je gevoelens van woede en frustratie hebt. Wil je dit niet meer? Praat er dan eens goed over, dit lucht op en je hebt je nachtrust weer terug. Klinkt als een win-winsituatie!

Tussen 03:00 uur en 05:00 uur worden de longen en de bijbehorende functies opgeladen. Deze functies zorgen onder andere voor een goede werking van je stem, transpiratie van de huid en van het immuunsysteem. Ook hebben ze te maken met emotionele pijn en stress. Daarom is het dus erg belangrijk om in deze periode te slapen en niet steeds wakker te worden. Word jij tijdens dit tijdsblok toch vaak wakker? Dan kan het volgens de Chinese Mythologie betekenen dat er een hogere macht met jou probeert te communiceren om jou te begeleiden in je doelen.

Heb je vaak nachten dat je amper slaapt? Maak je dan vooral niet te druk, want er hoeft niks aan de hand te zijn. Probeer voor het slapen gewoon eens aan meditatie te doen. Wil je een ander trucje proberen? Probeer dan de techniek uit het leger om snel in slaap te vallen.