Vraag je aan iemand hoeveel bedpartners hij/zij heeft gehad?

Het blijft vaak een behoorlijk omstreden vraag: ‘Met hoeveel mensen heb jij eigenlijk het bed gedeeld?’ Desondanks is het een vraag die velen van ons stiekem graag beantwoord zouden zien door hun partner. Als nieuwsgierigheid de overhand neemt, hebben we een overtuigend argument ontdekt waarmee je met een gegronde reden je scharrel of vriendin kunt vragen naar haar ‘aantal’ – zonder dat ze dit meteen als een red flag ziet. Het is tenslotte belangrijk om openlijk te communiceren over onze ervaringen, en deze vraag kan dienen als een gezonde stap naar een dieper begrip binnen je relatie.

 

Belangrijk om te weten

Megan Negendank, een psychotherapeut en intimiteitstherapeut, benadrukt in een interview met de Huffington Post: “Het is van groot belang om openhartige gesprekken over intimiteit met onze partners te kunnen voeren. Het delen van ons aantal bedpartners kan leiden tot een waardevolle discussie over wat intimiteit voor ons betekent en welke verwachtingen we hebben van deze intimiteit op dit punt in ons leven.” Ze wijst erop dat het eenvoudige antwoord op de vraag over het aantal bedpartners het gesprek opent om dieper in te gaan op voorkeuren en intimiteitskwesties binnen een relatie.

hoeveel bedpartners heeft de ander

Moet je je body count vergelijken met je partner?

Wat drijft ons eigenlijk om dit van elkaar te willen weten? Waarom zijn we zo geïntrigeerd door de getallen die onze partner zou kunnen uitspreken? Want welk antwoord verkiezen we eigenlijk – een hoog aantal dat wellicht wijst op ervaring en vaardigheden tussen de lakens, of een laag aantal omdat de maatschappij zegt dat dit voor classy vrouwen geldt? Intimiteitstherapeut Jesse Kahn, zegt hierover: “Uiteindelijk is het niet eerlijk om te oordelen en betekenis te geven aan de ervaringen van iemand anders. Je partner heeft je genoeg vertrouwd om dit aantal te delen, en het eren van dat vertrouwen houdt in dat je je oordelen beheert.”

Als je dit gesprek aangaat met je partner, is het absoluut not done om geschokt te reageren, of het nummer nu hoger of lager uitvalt dan je in eerste instantie dacht. Bekijk het zo: door meer te weten te komen over de eerdere avonturen van je vriendin tussen de lakens met anderen, krijg jij uiteindelijk het ultieme inzicht in hoe je haar het beste kunt verwennen en wat zij fijn vindt in bed. En nog belangrijker, dit draagt bij aan een dieper begrip binnen jullie relatie.

Hoeveel bedpartners is gemiddeld?

Na al dat gepraat over avonturen tussen de lakens, begrijpen we dat je wel nieuwsgierig bent naar het aantal bedpartners van de gemiddelde Nederlander. De kijk op intimiteit verschilt natuurlijk voor iedereen, maar dankzij een onderzoek van STYLETODAY met EasyToys hebben we de cijfers: het gemiddelde aantal bedpartners van Nederlanders ligt tussen de één en vijf. Voor 46 procent is dat aantal zelfs op één hand te tellen. Een flinke 27 procent deelt trots mee dat ze de lakens met meer dan elf bedpartners hebben gedeeld.