De bekendste F1-coureur van Nederland

Het kan niet anders dan dat je Max Verstappen kent. Ook als je geen Formule 1 fan bent, komt Max Verstappen regelmatig op je televisie voorbij. Max Verstappen is een Nederlands-Belgische autocoureur. Hij is al op jonge leeftijd begonnen met karten bij het Belgisch Limburgse Karting Genk. Hij bleek veel talent te hebben en groeide al snel door en in 2014 werd bekend gemaakt dat hij mee mocht doen met de Formule 1. De nu 24-jarige werd op 12 december 2021 de eerste Nederlandse F1-wereldkampioen ooit, een dag die hij en vele andere Nederlanders nooit meer zullen vergeten.

Zijn talent voor racen heeft hij niet van een vreemde: zijn vader Jos Verstappen was ook een succesvolle F1 en A1GP-coureur. Max Verstappen is sinds 2016 onderdeel van team Red Bull en belooft nog vele jaren succesvol te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Wat is het jaarsalaris van Max Verstappen?

Max Verstappen blijft in ieder geval tot 2028 onder contract bij Red Bull. Maar hoeveel gaat Max dan verdienen? Het is lastig om zeggen wat Max Verstappen precies per jaar verdient. Het loon is ook afhankelijk van hoe goed hij racet en hoeveel bonussen dat oplevert. Wel is bekend dat Max, volgens bronnen, zo’n 50 miljoen euro per jaar verdient. Dit klinkt als veel en is ook veel, maar het blijft lastig om voor je te zien hoeveel geld dit nou precies is. Daarom is het makkelijker om het even om te rekenen naar hoeveel euro dat dan per uur zou zijn.

Wat is het uurloon van Max Verstappen?

Om het uurloon van Max Verstappen (naar schatting) te kunnen berekenen, is het van belang om het geschatte jaarloon als uitgangspunt te nemen. Als we de 50 miljoen euro als uitgangspunt nemen en er vanuit gaan dat dit het bruto loon is, dan is dat omgerekend zo’n 4,2 miljoen euro per maand. Als we dan nog een aantal stapjes verder gaan kunnen we kijken hoeveel euro Max Verstappen dan per uur verdient. Omgerekend verdient Max Verstappen zo’n 5.703,86 euro per uur! Wat een lekker bedrag om elk uur te mogen verdienen. Zeker als weet dat het gemiddelde uurloon van een 26-jarige ligt tussen de 19 en 26 euro verdienen.